A játszma – egy kultfilm folytatása Kulka Jánossal a tévében

A játszma című mozifilm a kultfilmmé vált thriller, A vizsga (2011) izgalmas folytatása. Az ikonikus alkotás felejthetetlen karakterei Kulka János, Nagy Zsolt, Hámori Gabriella és Scherer Péter alakításában tértek vissza a vászonra, új főszereplőként Staub Viktória csatlakozott a csapathoz. A filmet február 18-án, vasárnap a tévében is láthatjuk a TV2 műsorán 22.20-tól.

A Fazakas Péter rendezésében készült A játszma története 1963-ban játszódik, Budapesten. Az állambiztonság tisztje, Jung András, élete tökéletes: boldogan él feleségével, Évával és az egyetlen dolog, ami előléptetését hátráltatja, egy versengő kolléga, Kulcsár. Amikor felbukkan a múltból egy lezáratlan ügy kapcsán a legendás kém, Markó Pál, fordulat fordulatot követ és kezdetét veszi egy könyörtelen párharc, ahol senki és semmi nem az, aminek látszik, és egyetlen emberi gesztus az életedbe kerülhet.

 

 

A játszmában nyújtott alakításáért Kulka János 2022-ben elnyerte a legjobb főszereplőnek, Hámori Gabriella a legjobb mellékszereplőnek, Balázs Gábor pedig a legjobb hangért járó Magyar Mozgókép Díjat. 2023 tavaszán a portói filmfesztiválról Nagy Zsolt a filmben nyújtott alakításáért a legjobb színész díját hozta el, míg Köbli Norbert a legjobb forgatókönyvért járó trófeát. 2023 őszén pedig a legjobb film díját nyerte Olaszországban.

A játszma a Film Positive gyártásában készült, producere Lajos Tamás volt.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: NFI