Együtténeklés és emléktábla avatás Pelsőcön

A Korona énekegyüttes a közelmúltban megpróbálta összegyűjteni Pelsőc környékének énekeseit. Azokat, akik az elmúlt 40-50-60 évben valamelyik helyi kórusban énekeltek és azokat is, akik mai napig aktívan részt vesznek a kóruséletben.

Aki kórusban énekel tudja, hogy az együtténeklés felejthetetlen élmény, hogy az együtt elvégzett minőségi munka összekovácsol. A közös próbákon, utazásokon, fellépéseken életre szóló barátságok születnek. A kórus lassan egy nagy-nagy családdá alakul át, ahol fontosak vagyunk, ahol ismernek, megértenek, segítenek és mi jól érezzük magunkat.

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

Egy ilyen "családi" kórus délutánra gyűlnek majd össze a pelsőci kultúrházban 2015. május 16-án 17 órai kezdettel a környék énekesei, valamint a rimaszombati Blaha Lujza Vegyeskórus, a gömörhorkai református énekkar, a magyar iskola Mozaik éneklőcsoportja és a helyi Korona énekegyüttes.

Az esemény keretében megemlékeznek az egy éve elhunyt Samu Katalin zenetanárról, karnagyról, a Csemadok Pelsőci Alapszervezetének egykori elnökéről és a helyi kultúrház előtt leplezik le emléktábláját.

Samu Katalinról bővebben Tömöl Gabriella emlékezésében olvashatnak.

aTEMPO.sk