Hatodszor lesz jazzfesztivál Ózdon

Hatodszor lesz jazzfesztivál Ózdon

Az ózdi dzsesszfesztivál célja, hogy közel vigyék az emberekhez ezt a műfajt - mondta Varga Tibor, a rendezvény igazgatója.

A hétvégén pénteken-szombaton immár hatodik alkalommal kerül sor a dzsesszparádéra. Hét-nyolc zenekar, mintegy 60-70 zenész játszik a várhatóan több ezres közönség előtt, köztük lesznek a város több pontján utcazenészek is.

Az idei évad alcíme a jazztől a rockig, mély utal a programra, ahol találkozhatunk majd a Benkó Dixiland Banddel, Szűcs Gabival, Group'n'Swing-gel és a Bikinivel is.

A rendezvény célja, hogy az egész várost bevonják a programokba, ennek jegyében nemcsak statikus helyszíneken, hanem egy mozgó kamionról is megszólal majd a dzsessz – árulta el Varga Tibor.

 

Program

Péntek

13.00 Utcazenészek a város több pontján
16.00 Dixie Stomp
19.00 Ózdi Lucky Boys Dixieland Band, az Ózdi Jazzparádé házigazda zenekara
19.30 Benkó Dixieland Band – "Bebkü Sándor 75 Éves Turné", Vendégek: Micheller Myrtill és Berki Tamás
22.00 A Kisamerika És Barátai - Niedermüller Péter aka NEON (ének), Dánil Mr. Firehand Balázs (1st. Hungarian Boogie Woogie Pianist)

Szombat

15.00 Stereo Swing feat. Szűcs Gabi - A Dal 2015 egyik legjobb, legismertebb, legnépszerűbb szereplőjének különleges elektro-swing produkciója először az Ózdi Jazzparádén!
16.00 Molnár Dixieland Band
17.00 Group'n'Swing
20.00 Bikini

ATEMPO.sk / MTI