Tűzugrás, színház, népművészet, koncert – lendületben a Tündérkert művészeti fesztivál (részletes program)

Június 21-én van az év leghosszabb nappala és a legrövidebb éjszakája, ez a nap ősidők óta különleges jelentőséggel bír. A napforduló ünnepe az új kezdet, a termékenység és a bőség szimbóluma, amit számos kultúrában tűzszertartásokkal ünnepelnek. A tűz az élet, a megújulás és az energia jelképe. 

A 2024-es Tündérkert művészeti fesztivál központi eleme is a tűzugrás lesz, amely ősi hagyományokra tekint vissza. Június 21-én Dunaszerdahelyen, a sportcsarnok melletti parkban, valamint 22-én a Művészeti Alapiskola előadótermében szervezi meg az NFG csapata idén az több éves múltra visszatekintő eseményt.

 

Antal Ágota

 

Pénteken a programok már kora délután megkezdődnek, amikor a látogatók kézműves foglalkozásokon, zenés-táncos bemutatókon, gyermekszínházi előadáson vehetnek részt. Különleges játékok és interaktív programok biztosítják a szórakozást a legkisebbeknek, míg a felnőttek különféle kulturális előadásokon, koncerten mélyülhetnek el.

 

 

Szombaton a Művészeti Alapiskola előadótermében a Vekker Műhely és Gurigongo Symposium Ásó, kapa meg a nagy! című előadásával folytatódik a Tündérkert művészeti fesztivál. Utána is a színészeké lesz a főszerep, improvizációs est következik, ahol a Jókai és a Thália Színház színészei különböző vicces szituációkat játszanak el improvizatív formában.

Az esemény ideje alatt finomabbnál finomabb (húsmentes) ételekből, italokból válogathatnak a látogatók, sőt, megkóstolhatják a város egyetlen kávépörkölőjének kávékülönlegességeit is. A szervezők mindenkit kérnek, hogy óvja a bolygót és a környezetet, hozzon magával tányért, poharat, étkészletet!

Fotóbeszámoló a 2021-es Tündérkert Fesztiválról

Az önfeledtségről szólt – Tündérkert volt Dunaszerdahelyen (+FOTÓK)

A nyári napforduló alkalmából szervezett esemény célja, hogy a résztvevők közösen ünnepeljék a fény és a meleg évszak beköszöntét, miközben gazdag kulturális programokkal és látványos tűzugrással szórakozhatnak.

 

Tündérkert

 

A részletes program

Június 21. (Péntek)

16:00-tól kézműves foglalkozások, interaktív fajátékok és fából készült hinták várnak minden apróságot.

16.00 fellépnek a Csallóközi Táncegyüttes gyermekcsoportjai, zenél a Pósfa zenekar - fellépnek a Picik, az Aprók és a Kis csoportok
17.00 a Ládafia Bábszínház bemutatja: Az ördög kilenc kérdése
19.00 fellépnek a Csallóközi Táncegyüttes felnőtt csoportjai, zenél a Pósfa zenekar.
20.00 rituális tűzgyújtás, beszédet mond Antal Ágota, a fesztivál megálmodója és korábbi főszervezője.
20.30 a Tosoda Projekt koncertje
kb. 22.00 tűzugrás, Boros Volner Erika és Varga Denisa énekével kísérve.

 

 

Június 22. (Szombat)

19.00 Ásó, kapa meg a nagy! (érzékenyjáték egy felvonásban) - a Vekker Műhely és a Gurigongo Symposium felnőtteknek szóló előadása

Négy női sors, megcsalások, csalódások. Élethelyzetek, amelyek ismerősek számunkra, hallottunk róluk, hiszen az ismerősünk ismerősével is pontosan ez történt. Most a négy főhősnő történetén keresztül elevenednek meg a színpadon azok a pillanatok, amelyekről mindenki tud, s amelyekről talán még soha senkivel nem beszélgettünk őszintén.

Rendezte: Romankovics Edit.
Szereplők: Bandor Éva, Hostomsky Fanni, Holocsy Krisztina, Romada Rakottyay Katalin

NézőTÉR: Az a bizonyos női őserő – Érzékenyjáték egy felvonásban a Vekker Műhelyben (+FOTÓK)

21.00 Itt és most (improvizációs est)

Játékmester: Czajlik József
Játszanak: Molnár Xénia, Gál Tamás, Szebellai Dániel, Béhr Márton, Olasz István

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk