Programkavalkád az idei Hajómalom Fesztiválon - összeállt a 2024-es részletes műsor

Zene, tánc, színház, illetve költészet, film, szórakozás, valamint családi programok, sport, kikapcsolódás, no meg ismeretterjesztés, ételek, italok, és persze környezetvédelem. Mindez három napon át Gútán, a Hajómalom Fesztiválon, július 11-től 13-ig.

NYERJ BÉRLETET

Vészesen közeleg július 11-e, azaz a 2024-es gútai Hajómalom Fesztivál kezdése, melyről már most kijelenthető, hogy az esemény szervezői, mint eddig minden évben ezúttal is újabb szintet léptek. Céljuk, a magyar nyelvű kultúra ápolása, terjesztése, melt ezúttal sem változott, sőt minden eddiginél nagyobb volumenűre varázsolták a rendezvényt, ami nem csak kínálatában változatos, de valamennyi korosztály számára is igyekszik programokat nyújtani. 

INTERJÚ A SZERVEZŐKKEL

Azt, hogy olyan sztárok érkeznek Gútára, mint Majka, VALMAR, a WellHello, illetve a Pogány Induló, Dzsúdló, valamint a Blahalouisiana, a Parno Graszt már régóta tudjuk, de mellettük is lesz bőven miből választani. 

 

Hajómalom Fesztivál

 

Az első nap igazi kuriózuma Cséfalvay András felvidéki képzőművész, akinek az installációját már ezrek, sőt tízezrek is láthatták a trencséni reptéren. Az óriás alkotás eredetileg a Pohodára készült és az emberiség létét, illetve a földi élet túlélési esélyeit helyezi a fókuszba. Többek között erről is beszélni fog a mű alkotója a Kihalás-Túlélés névre keresztelt előadáson. 

A színház szerelmeseinek kihagyhatatlan már az első napon a Sóska, sültkrumpli című kortárs komédia, majd pénteken Récsei Noémi SZÍN-ÉSZ-NŐ elnevezésű pódiumbeszélgetése Kerekes Vica színésznővel, aki többek között cseh, szlovák és magyar filmek sztárja (Hab, a Szerelem lábujjhegyen, az Apró mesék). 

Szombaton az Élet-Művészet elnevezésű programban a Karinthy-díjas humorista, író, költő, és zenész, Laár András lép színpadra, akit sokan Besenyő Pista bácsiként ismertek meg, míg mások tőle tanultak olyan örökzöld sorokat: „Ha meguntam, hogy mindig itt legyek. Majd utazgatok, mert utazni élvezet!”, de sokakat a buddhizmus világába is elkalauzolt.

Ugyanezen a napon olyan különleges és egyedülálló dologba is betekintést nyerhet az ember, mint a filmtörténeti jelentőségű Pressburg című első szlovákiai-magyar sorozat, melynek alkotói mesélnek egyedülálló produkciójukról.

 

Hajómalom Fesztivál

 

A hangszeres zenék kedvelői is bőven csemegézhetnek majd, hiszen a fiatal felvidéki, ipolymenti srácokból álló Kingfishers a rock és a progresszív metál húrjait pengeti meg, de funky, a blues és jazz rajongók sem maradnak parlagon, hiszen a szintén felvidéki, eredetileg somorjai FeinSchmekers is a nagyérdeműt szórakoztatja majd, akárcsak a komáromi Koczkás Eszter, aki kajakosként a vízen, énekesnőként a zene hullámain bizonyít gitárja társaságában. 

Az előrejelzések szerint igencsak meleg lesz az esemény mindhárom napján, amire természetesen a szervezők is készülnek és a vendég kényelme és biztonsága érdekében párakapukat, és ivókutakat is elhelyeznek a rendezvény területén, emellett pedig locsolással is hűsítik majd azokat, akiknek erre szükség lesz.

ITT A RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk
Fotó: Hajómalom Fesztivál