Ma délután Szemtől szemben Vadkerti Imrével

Az STV2 Szemtől szemben című műsorának mai vendége Vadkerti Imre énekes, színész, előadóművész, akivel Bárdos Ágnes beszélget. A műsor 16.10-kor kezdődik, ismétlés hétfőn, június 22-én 10.05-től.

Élőben ma Dunaszerdahelyen, vasárnap pedig Nagykéren és Komáromban a Borostyán fesztiválon találkozhatunk az énekessel.

 

Vadkerti Imre 1976. január 5-én született Révkomáromban. Az általános iskolát Gútán végezte, majd szakmát Érsekújváron tanult. Már korán, az általános iskolai évek alatt foglalkozni kezdett zenével, énekléssel, szerepléssel. Előbb zenekarokkal énekelt, létrehozta az Alfa-rock együttest, majd 1998-ban a Friends zenekart. Ez a műfaj ma sem áll távol tőle, 2010. óta nagy sikerű koncerteket ad zenész barátaival.

Mindig foglalkoztatta a színház világa. 1993-ban a Komáromi Jókai Színházban Gábriel arkangyalként mutatkozott be, a Mária evangéliuma rockoperában. 2000-ben alapító tagja volt a Kis-Duna Menti Rockszínháznak, emellett tagja volt az Érsekújvári Rockszínpadnak is. Általános ismertségében fordulópontot jelentett a 2007-es év, amikor jelentkezett a Magyar Televízió Társulat című műsorába, ahol a megmérettetés során Koppány szerepét nyerte el az István, a király rockopera huszonöt éves jubileumi előadásában. Az előadást számos helyen nagy sikerrel játszották, a Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán két évadban is szerepelt, továbbá meghívták a kaposvári Csiky Gergely Színházba is, ahol egy évadon át volt műsoron. Ez a szerep volt meghatározó színészi munkásságában 2010-ig. Eközben szintén nagy sikerrel alakította Tom Miggles szerepét a Leányvásár című operettben, a Pécsi Nemzeti Színházban.

Az elmúlt években az ország számos színpadán fellépett a Sziget Színház előadásaiban. 2010-től jelenleg is a komáromi Magyar Lovas Színház tagja, ahol többek között játszotta Agamemnón királyt a Trója című rockoperában, a bírót Az utolsó betyár című népi rockoperában, Bagót a János vitéz daljátékban, a grófot a Kincsem című zenés játékban. A nevéhez fűződik a honfoglaló Árpád vezér alakja, akinek szerepét 2011 óta óriási sikerrel alakítja a méltán népszerű Honfoglalás című rockoperában.

2011-ben a Kormorán zenekar szólóénekese, frontembere lett. A hazafias rock műfajának méltó képviselője. Előadóművészként számos helyen fellépett, Európában és a tengeren túlon is, művészetével hozzájárulva a magyarságtudat erősítéséhez.

2013-ban elnyerte a Harmónia Magyar Zenei Díjat, amely a Felvidéken élő és tevékenykedő magyar zenészek szakmai elismerése.

2014-ben megjelent első szólóalbuma, Sólyom szárnyán címmel, amelyen válogatás hallható eddigi pályafutásának sikeres dalaiból.

Ma is Felvidéken, Gútán él családjával, feleségével és három gyermekével. 

aTEMPO.sk