Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivál, harmadszor!

Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivál, harmadszor!

A Historium Kiadó a Kortárs Magyar Galériával együttműködve idén harmadízben rendezi meg a Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivált a Vermes-villa udvarán és termeiben.

A rendezvényen, mint minden évben, úgy idén is egyaránt helyet kap az élőzene, az irodalom, a kézművesség és a hagyományőrzés is. A látogatók kiváló koncerteken és érdekes előadásokon vehetnek részt, a kézműves kirakodóvásár és a könyves pavilon gazdag kínálatából válogathatnak, és persze a gyomruk sem maradhat üresen. Akik a szomjukat oltanák a melegben, azokat csapszék várja az udvaron, az ínyencek igényeit pedig a Vinarium különleges borai és sajtjai elégíthetik ki, bent az épületben. Családi rendezvény lévén, a szervezők a kicsikre is gondoltak: őket játszóház, légvár és órákig tartó kézműves foglalkozás várja. A fesztivál minden évben ügyesen elegyíti a magyarországi, nemzetközi hírű előadókat a helybéli fellépőkkel – ez idén sem lesz másként.

 

A III. Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivál részletes programja:

12.00 Kapunyitás

14.00 Kézműves foglalkozás gyerekeknek (17:00-ig)

15.00 A Visszhang akusztikus rock duó fellépése

16.00 Beszélgetés Fonyódi Tibor forgatókönyvíróval legújabb filmes munkáiról, kulisszák mögötti sztorikról

17.00 KÖZÉPKORI LOVAGI TORNA
Utána: Hosszúkard- és tőrvívás alapjainak oktatása a Csallóközi Anjou Károly Bandérium lovagjaival!

18.00 Irodalmi kerekasztal: bemutatkozik a megújult Athenaeum Kiadó! Bíró Szabolcs regényíró beszélget Peiker Éva szerkesztővel, Szpisják Blanka marketing- és PR-menedzserrel, illetve Szabó Tibor Benjámin főszerkesztővel.

19.00 A JAM duó akusztikus pop-rock koncertje

Egész nap látogatható: ugrálóvár, kézműves kirakodóvásár, könyves pavilon, csapszék...
A helyszínen csapolt és palackozott italokkal, házi borokkal és kézműves sajtokkal, friss gulyással és lilahagymás zsíroskenyérrel várják a látogatókat.

 

Belépő (melynek ára levásárolható a könyves standnál) felnőtteknek 2 euró, gyerekeknek 10 éves korig 1 euró, gyerekeknek 3 éves korig ingyenes.

 

 

ATEMPO.sk