Ingyenes jazzkoncertekkel indul a Müpa új évada

Ingyenes jazzkoncertekkel indul a Müpa új évada

Jazz 0820 címmel ingyenes dzsesszkoncertekkel várja a műfaj rajongóit a budapesti Müpa csütörtökön, augusztus 20-án. Az intézmény hagyományosan így köszönti az államalapítás ünnepét és nyitja meg új évadát.

A Müpa belső tereiben és az épület előtt felállított szabadtéri színpadon a hazai dzsesszélet ismert képviselői játszanak 17 órától 23 óráig.

A koncertek sorát a Zászlótérben az itthon és külföldön is népszerű gitáros, Gyárfás István Berkes Balázzsal (bőgő) és Kőszegi Imrével (dob) közös triója, az Üvegteremben pedig a Londoni Jazz Fesztiválon is sikert aratott családi zenekar, a Pecek Lakatos Trió nyitja. Utóbbi (Pecek Lakatos Adorján - zongora; Pecek Lakatos Krisztián - bőgő; Pecek Lakatos András - dob) a hozzájuk csatlakozó szólistákkal (Urbán Orsolya - ének; Bukovinszki Balázs - trombita; Bacsó Kristóf, Dennert Árpád és Soso Lakatos Sándor - szaxofon) szeptetté is alakulhat egy-egy dal erejéig.

Szintén 17 órától a szabadtéri színpadon Suba Attila vezetésével a több mint tíz éves múltra visszatekintő SoulFool Band és SoulFool Choir a negyvenes-ötvenes évek dzsessz- és bluesdalait szólaltatja meg mai köntösbe bújtatva. A SoulFool Bandben Suba Attila énekel, Vidákovich Izsák szaxofonon, Hebenstreit Máté billentyűs hangszereken játszik, Sallay Jenő basszusgitározik, Hermán Dominik pedig dobol.

A szabadtéri nagyszínpadon 20 órától a Szalóky Béla trombitás által vezetett Police Big Band a régi idők és a modern évek nagyzenekarra hangszerelt dallamaival perdíti táncra a közönséget. Este a nézők a Ludwig Múzeum teraszáról figyelhetik a 21 órakor kezdődő ünnepi tűzijátékot.

 

Program

Zászlótér / 17.00-19.50 Gyárfás István Trió

Üvegterem / 17.00-19.45 Pecek Lakatos Trió

Szabadtéri nagyszínpad / 17.00-19.30 Suba Attila és a SoulFool Band

Szabadtéri nagyszínpad / 20.00-20.50 és 21.30-23.00 Police Big Band

FACEBOOK ESEMÉNY

ATEMPO.sk / MTI