Advent üzenetével a családokért

Lekenyében az advent jegyében tartalmas, színes programokkal várják az érdeklődőket december 5-én a második alkalommal megrendezésre kerülő Családi délutánra.

„…és nevezd annak nevét Jézusnak, mert Ő szabadítja meg az ő népét annak bűneiből.” (Mt.1,21)

A mostani Ádvent kísértetiesen hasonlít arra a korra, amikor ez a kinyilatkoztatás elhangzott. Több mint kétezer évvel utána is körülöttünk a világban egyre erősödik a szabadság vágya. Egyre többen szeretnének elnyomott helyzetükből kitörni, kiszabadulni, a rájuk eső terhektől megszabadulni, így egyre többet halljuk: szabadságra van szükségem.

Tehát a mai állapotunk sem más. Az emberiség, népünk, családunk, vagy egyéni bűneink következményében szenvedünk és gyötrődünk. Az emberiség, a nép legkisebb része az EMBER. Az egyed a legfontosabb érzésnek engedve, szeretetből választ párt, majd alapít családot. A család a nemzet alappillére.

A Csemadok Lekenyei Alapszervezete vezetőségének célja, a közösség összekovácsolása, a családok részére közös programok megszervezésével. Amennyiben a legkisebb részecske erős, akkor az egész is erőssé válik. A keresztény hagyományban advent – a karácsonyt megelőző négy hét – a megszentelt várakozás, az emelkedett ünnepvárás időszaka, amelyhez azonban mély vallási tartalom és jó néhány hiedelem és népszokás kapcsolódik.

" Az adventi várakozás nem tétlenséget jelent! Alkalom arra, hogy önmagunkba nézzünk és akarjuk megtanulni: hogy elsősorban önmagunkon kell uralkodnunk és önmagunk felett kell győznünk, mert csak ezután tudjuk egymást elfogadni és szolgálni, azaz szeretni"  - vallja Kudlik Júlia.

Kudlik Júlia, a Magyar Televízió Örökös Tagja és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész közös lemeze az adventi időszakot gondolatban és dalban bemutató Várakozás, melynek felvidéki lemezbemutató premierje valósul meg december 5-én Lekenyében.

A koncertet követően a szervezők karácsonyi alkotóműhellyel, a Jomili cubes játékbemutatójával és az Új Nő magazin szerkeszőinek találkozójával várják az érdeklődőket. A kísérő programok keretén belül jótékonysági játékvásárra, adventi énektanulásra és mikulásnapi ünnepségre is sor kerül.

Jegyek elővételben:

Községháza Lekenye – 058 7920 127
Beke Beáta – 0948 124 133
Takács Ágnes – 0911 265 293
- felnőtteknek - 4 euró
- családi jegy (2 felnőtt és 1 gyerek) – 3 euró
- a Csemadok Lekenyei Alapszervezete tagjainak – 2 euró
- gyerekeknek 15 éves korig – 1 euró

Beke Beáta, ATEMPO.sk