Maja (Arizóna) – 2015 kedvenc dalai

Idén is felkértük a hazai zenei élet szereplőit, hogy a 2015-ös év összefoglalása kép válasszák ki 10 kedvenc dalukat az elmúlt év „terméséből”.

Elsőként Bokros 'Maja' Krisztina, az Arizóna énekesnője mutatja be kedvenceit. „Nagyon nehéz volt a 10 dalt kiválasztani, de sikerült! További kedvenceim a lejátszólistámon :-)”

 

Maja a következő dalokat választotta:

  

Sam Smith - Writings on the wall

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„For you I have to risk it all 
Cause the writing's on the wall”

 

Mivel Arizónámmal mi is James Bond lázban égtünk, nem meglepő, hogy nemcsak a legújabb 007-es filmet, de a hozzá tartozó zenét is vártam. Sam Smith dalait egyébként is szeretem. Sokan úgy vélték, hogy nem pont neki kellett volna ezt a dalt énekelni. Én máshogy látom, szerintem hibátlan lett, abszolút benne van ebben a dalban minden. Többek között azért is sorolom a kedvenceim közé, mert véleményem szerint a filmmel is sikerült összhangba hozniuk a készítőknek, hiszen nagyon jól tükrözi a James Bond mondanivalóját.

 

Wellhello - Gyere és táncold át

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„na megyek, megkérdem, mit iszom
te meg szólj, ha nem bírod
nem tartalak fel, nem vagy szelfibot”

 

Egyik kedvencem az Elnököktől a Gyere és táncold át. Ha meghallom, hangerő a maximumon. Volt szerencsém őket élőben is látni és hallani. Azt szeretem bennük, hogy teljesen tisztában vannak a társadalmunk hibáival…és ennél már csak az a jobb, hogy többek között olyanok is szeretik a dalaikat, akikről szólnak (csak ők ezt nem tudják). :-) Well,Hello!

 

Phoenix RT - Privát mennyország

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„Nem az édenkert ez valami más
Lakatra zárt privát mennyország.”

 

Hát… körülöttük is minden lángol, a srácok egyre közelebb kerülnek ahhoz a bizonyos privát mennyországhoz. Sajnos ritkán jutunk el egymás koncertjeire, de ha mégis összejön, akkor az első sorban tombolok, és tudom a szövegeiket! Tavalyi kedvencem tőlük a Privát mennyország. Jól kidolgozott dalnak tartom. Tomi remekül játszik a szavakkal, és ezt ebben a dalban is sikerült ismét megmutatnia. Feri és Ákos pedig zenészként beletették azt amit bele kellett! Hajráááá! :-)

 

Felix Jaehn - Ain’t Nobody (Loves Me Better) ft. Jasmine Thompson

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„Ain't nobody
Loves me better than you”

 

Igen, tudom, ez a dal „csak” egy feldolgozás, de mégis annyira közel áll hozzám. Számomra a nyarat, a nyári emlékeket idézi fel. Persze a Chaka Khan verziója sem fiókba való, de ha 2015-ből kellett válogatnom, akkor a Jasmine-féle Ain’t nobody ott kell, hogy szerepeljen a maga lazaságával a toplistás dalaim között.

 

Adele - Hello

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„Hello from the other side
I must have called a thousand times”

 

Hello, it’s me. Ez a nő úgy zseniális, ahogy van. A maga egyszerűségével jön, énekel, tarol. Az esős, borús napokon nagyon jól tud igazodni a hangulatunkhoz (nekem legalábbis: forró tea, chill, Adele és Hellóó). Szerintem ez a dal nemcsak 2015-ben, de 2016-ban is sok hangfalból fog üvölteni. Régen nagyon szerettem Celine Dion-t, maga a dal kicsit emlékeztet rá, természetesen hangilag sokkal erőteljesebb kiszerelésben. 

 

Ákos - Még egyszer

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„Az izgalom
Nevét rég tudom
De hinni már alig merem
Ez űzött át hét tengeren”

 

2015-ben majdnem minden szem Ákosra szegeződött, de nem biztos, hogy pont úgy, ahogy azt ő is szerette volna. (Bár semmi újat nem mondott, a mondanivalója hozzá tartozik, benne él a szövegeiben, a zenéjében…). De persze minden csoda három napig tart. Akárhogy is még mindig tud újat mutatni, és mindezt úgy, hogy meg tud ugyanolyannak maradni, ahogy a rajongói szeretik. Remélem még egyszer eljutok a nagykoncertjére, úgy ahogy azt sikerült megtennem 2015-decemberében.

 

Maroon 5 - This summer

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„She never posts anything deep
'Cause she's so fancy”

 

És itt is a másik nyári kedvencem. A dal mellett a klipet is mindenképp kiemelném, nagyon ötletesen oldották meg. :-) Őket sem csak 2015-ben szerettem. :-)

 

Felvidék Allstars & jóvilágvan feat. Gombaszög - Levegő

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„Itt szeretek lazán elmerülni,
Nekem itt tetszik a levegő!”

 

Természetesen a 2015-ös kedvenceim közé tartozik a Levegő című dal, és nagyon büszke vagyok rá, hogy én is részese lehettem. Jó érzéssel tölt el ha hallgatom, hiszem tényleg rólunk szól, nekünk készült!

 

Maroon 5 - Sugar

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„Your sugar
Yes, please
Won't you come and put it down on me”

 

És még egy dal a Maroon 5-tól. Méghozzá egy olyan, ami mindig felvidít! Igazi cukorka! :-)

 

Caramel - Sivatagi város

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

„Neked csak játék,táncolsz a szíveken.
Nem kell a tűz elég a figyelem.”

 

Hiperaktív és a többi dal a lemezről! Az egész nagyon tetszik. A sivatagi város „keleties hangulata” pedig különösen bejön! 

aTEMPO.sk