Bokor Réka (Jóvilágvan) – 2015 kedvenc dalai

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a 2015-ös év összefoglalásaként a hazai zenei élet szereplői ajánlják 10 kedvenc dalukat az elmúlt év „terméséből”.

Bokor Réka, a Jóvilágvan énekesnője ezeket a dalokat választotta:

  

Kistehén - Szomjas nők

 

A Kistehén 2014 decemberében (az már szinte 2015) jelentette meg Szomjas nők című lemezét, melyen kiderül, hogy ők a legszebbek. No nem a Kistehén...: a szomjas nők! Az egész album pompás!

 

Of Monsters and Men - Crystals

 

Júniusban jelentett meg az Of Monsters and Men Beneath the skin című albuma. Az izlandi indi pop zenekar nagyon fiatal muzsikusokból áll, zenéjük egyenes, zsigeri, videoklipjeik pedig rendkívül hatásosak.

 

Jarryd James - Do you remember

 

Jarryd James albuma szeptemberben jelent meg, Thirty one címmel, s szintén az indie pop zsáneren belül mozog. Gazo, a basszusgitárosunk ajánlotta figyelmembe. Ezúton is köszönöm!

 

Björk - History of Touches

http://www.youtube.com/watch?v=6WVFklwmyFY

 

Björk is örök kedvenc, a Pagan poetry tőle a kedvenc dalom. De ő is jelentkezett új albummal 2015-ben, érdemes elmerülni benne. Bjöürk zeneisége nem könnyen fogyasztható ugyan, de húsbavágó, mint a penge. A Vulnicura albumról ezúttal a History of touches c. dal választottam. 

 

Cocorosie - Lucky Lover

 

Nagy rajongója vagyok a Cocorosie formációnak is, a Child Bride, a Gallows vagy a Smokey Taboo dalaik mindig jól esnek, új lemezüket Heartache City névre keresztelték, erről a Lucky Clover-t ajánlom. 

 

Stromae - Formidable

 

A dal ugyan 2014-es, de én idén ismertem meg és egy kis csúsztatással még ippen ide passzol. A Vogue 2015-ös exkluzív felvételén Stromae azt is bemutatja, hogyan írta a dalt. Ez a mobilom csengőhangja a számom pedig 0908..... :)

 

Zombori - Sekisebe

 

Pajtászenekarunk, a Zombori, decemberben jelentkezett friss EP-vel, ennek címadó dala a Sekisebe.

 

Buy Her Sugar - Waiting

 

A Buy Her Sugar is 2015-ben jelentkezett friss, ropogós dalokkal. Óváry Annáékat ugyan még élőben nem láttam, de ezen remélem mihamarabb változtatok!

 

Ane Brun - Better Than This

 

E norvég előadót Szegeden ajánlotta figyelmembe egy svédországi magyar barátnőm, fel is jegyezte egy papírra. Kedvenc dalaim tőle a Let myself go és a Rubber and Soul, bizony rengeteget hallgattam őket. Új lemezéről a Better Than Thist választottam, érett és finom.

 

Sóley - Ask the Deep

http://www.youtube.com/watch?v=jdw_6yCtpAQ

 

S végezetül álljon itt egy pompás album 2015-ből, amiről nem is választok dalt, hanem így egyben választom az egészet. Sóley egy 29 éves izlandi leányzó, az indie folk, indie pop igen jeles képviselője.

 

Köszönöm a figyelmet és a lehetőséget! Hallgassatok Jóvilágvant is! :D

ATEMPO.sk