Ismét játsszuk azt, hogy...ALMA

Játsszuk azt, hogy...ALMA

Visszatér a Thália Színház színpadára a Kántor Kata által koreografált és rendezett Játsszuk azt, hogy... ALMA című előadás. Nagy András Alma című műve alapján készült a produkció, mely Alma Schindler életéről szól, aki Gustav Mahler zeneszerző, Walter Gropius építész majd Franz Werfel író felesége volt, valamint Klimt, Kokoschka és Zemlinsky nagy szerelme. A szövevényes életű nő, aki számos rendkívüli férfi múzsája volt, a történet jelenében vár valakit, egy Papot, akitől megváltást remél, választ a kérdéseire..., paradox módon arra kérdésre is, "Mi a szerelem...?". A pap, aki mintha csak egy kísértet volna, egy alkalommal tűnik fel a színen egy szemvillanásra.

A darabot 2014. októberében Kassán és Budapesten mutatták be, mely egy rendhagyó szóló, de a szóló szerepet ez alkalommal egy színésznő - a kassai Thália színház tagja - Varga Lívia alakítja, s eképpen az előadásban a mozgás, tánc mellett a szöveg is nagyon domináns szerepet kap.

A visszatérés március 8-án 19 órától lesz megtekinthető a Márai stúdióban.

 

 

Kántor Kata pályáját a Győri Balett növendékeként kezdte. Számos magyarországi alkotóval, társulattal dolgozott táncosként, így: TranzDanz, Pataky Klári, Tünet Együttes, Természetes Vészek Kollektíva, Ladjánszki Márta, Réti Anna, Közép-Európa Táncszínház, Artus, Gemza Péter, Döbrei Dénes, Andaxínház, Dream Team. 2004-ben elvégezte a Magyar Táncművészeti Főiskola koreográfus szakát, majd moderntánc pedagógus szakát.

Kántor Kata

Koreográfusként tagja a Thália Színház társulatának, koreografál színházi előadásokban, önálló alkotásokat is készít, melyek az általa alapított Jelenlét Színház előadásai.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk