Aukció - különleges előadással folytatódik a Thália Táncestek sorozat

Thália Táncestek

Gergye Krisztián Társulata bemutatkozásával folytatódik a 2014-ben indított Thália Táncestek sorozat a kassai Thália Színházban. Ezúttal egy nyers képzőművészeti ihletettségű férfi performansz várja az érdeklődőket.

Az AUKCIÓ egy olyan, önmagában is érvényes, táncként és színházi jelenlétként is értelmezhető fizikai tevékenységet helyez a figyelem középpontjába, amelynek végső célja egy festészeti alkotás megvalósítása, ami élő képzőművészeti gesztussorként értelmezi a színpadi cselekményt. Az előadás során születő festmények egy aukció keretében „kiállításra“ és „eladásra“ is kerülnek az este folyamán. Azok, a késznek kikiáltott képek pedig, amelyek nem találnak gazdára, azonnal megsemmisülnek.

Aukció
Fotó: Fotovarro

Az előadás 2014-ben elnyerte a VI. Monotánc Fesztivál fődíját, a Monodíjat. Ezen kívül több fesztiválon is bemutatásra került: I. Hungarian Contemporary dance Festiva (Berlin,2014), dunaPart III, Hungarian Showcase (Trafó Budapest, 2015), dance.movement.theater International Festival (Gyergyószentmiklós, 2015), Fringe OZORA (Ozora, 2015), One Actor International Festival (Cheb, 2015).

Koreográfus, előadó: Gergye Krisztián
Zene: Bella Máté - Éj monológja
Jelmez: Béres Móni
Smink, maszk, kellék: Károlyi Balázs
Díszlet: Kicska Miklós
Produkciós asszisztens: Bogdán Zenkő / Kiss Réka Judit
Produkciós vezető: Gáspár Anna/Huszár Sylvia

 

Gergye Krisztián a magyar kortárs színház és táncművészet kiemelt képviselője. A hagyományt a modern formanyelvvel ötvözve hozta létre sajátos tánc- és mozgásnyelvét. Művészi kísérletei során jutott el a tánc, a színészet, és a képzőművészet határterületeire, amit jól fejez ki társulata mottója is: a „Több, mint tánc”. Színes egyéniség, aki táncos-koreográfus és színész-rendezőként is mindig a legtisztább és legegyértelműbb megfogalmazási módokat kutatja alkotásaiban. Azt a műfajt részesíti előnyben, amely leginkább megfelel a mű elemzésének, a gondolatnak. Azt a formát választja, amelyben a gondolat adekvátan jelenik meg. Táncosként és koreográfusként fellépett majdnem minden ismert magyar tánc társulattal, bemutatót tartott minden ismert magyarországi táncszínházban és helyszínen. 2008-2013 között a Bárka Színház, majd a Nemzeti Színház tagja. Rendezőként és előadóként is számos díjat nyert és rangos kitüntetést kapott.

Gergye Krisztián

Gergye Krisztián Társulata (GK Társulata) a műfaji korlátokat áttörő különleges színházi nyelvével, - amely eredeti formában ötvözi a tánc, a zene és a képzőművészet elemeit - a legmagasabb művészi színvonalon képviseli a magyar kortárs színházat otthon és külföldön. 2014-től projekttársulati keretekben a művészeti műfajok közötti párbeszéd lehetőségeit kutatja és hoz létre műfaj-független, de a kortárs táncművészetet mindig kiemelt pozícióban kezelő interdiszciplináris előadásait. Olyan állandó és meghívott művészekkel dolgozik, akik jelentős szakmai múlttal rendelkező személyiségek, és nyitottak a műfajok közötti átjárások lehetőségeire. Rendszeresen szerepel külföldi fesztiválokon, többek között Lengyelországban, Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában, Portugáliában, Franciaországban, Nagy- Britanniában, Németországban.

 

Mindenkit szeretettel invitálnak a szervezők 2016. március 22-én 19 órától Kassára a Thália Színházba.

ESEMÉNY

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Fotovarro