Egy új fesztivál igazán jazzy zenével - Zolbert Jazz & Wine Fest

Idén első ízben kerül megrendezésre a Zolbert Jazz & Wine Fest, mely a magyarországi neszmélyi borvidék új és különleges eseménye. Az egyszerre zenei és gasztronómiai fesztivált 2016. június 11-12-én tartják Neszmély varázslatos településén, mely a bor és a populáris jazz kapcsolatát mutatja meg, egy teljesen új nézőpontból nyitott, családbarát módon.

A fesztivál helyszíne a határhoz közeli, Komáromtól 20, Párkánytól 4 és Budapesttől 75 kilométerre lévő, melegeshegyi Hilltop birtok, ahol egyszerre van jelen a nyugat-európai színvonalú infrastruktúra, a Duna közelsége, valamint a minőségi borok és persze a kiváló gasztronómia. Ebből az egységből született meg anno a fesztivál alapötlete, mely egy újfajta életérzést közvetít. Egyúttal pedig turisztikai zászlóshajója is kíván lenni a jelenleg kevésbé ismert borvidék kulturális életének. A regionális célok mellett a szervezőknek ugyanis fontos célkitűzése az is, hogy a fesztivál kulturális hidat teremtsen Szlovákia és Magyarország között, mely a régió további turisztikai sikereit is erősítheti.

A rendezvény kuriózuma mindemellett, hogy a fesztivál művészeti vezetője, a szaxofonművész Zolbert a nevére vette a két napos programot és alapítóként, valamint házigazdaként is részt vesz a munkálatokban, ezzel egy vadonatúj dimenziót nyitva meg a hazai fesztiválok történetében. Hiszen itthon eddig még egy művész sem karolt fel hasonló módon egy ilyen kaliberű rendezvényt.

A kétnapos rendezvény fontos koncepciója, hogy változatos programokkal várja a látogatókat, melyek mellé mindig hallható lesz valamilyen zenei csemege, főleg élőzenei formában. Így lesz például a délutáni bortúrák egyik fő hangulatfelelőse a Zolbert “New Orleans” DUO. Aztán amikor alkonyodni kezd, a nappali programok zárásaként két híresség szolgáltatja majd a zenei aláfestést. Elsőként az egykori X-Faktoros galántai származású Takács Nikolas koncertjét tekintheti majd meg a nagyérdemű, itt Zolbert vendégművészként szerepel majd. Ezután a koncert után pedig az aranytorkú énekesnő, Tóth Vera lép a színre, hogy Zolberttel közösen gyönyörűbbnél-gyönyörűbb dalokkal varázsolhassák el a nézőket.

Azonban a koncertek után sem lesz még vége az estének, hiszen a házigazdák nem mindennapi romantikus programokkal kecsegtetnek: medencés afterpartyt, és hangulatos éjszakai koccintást ígérnek a kilátóban.

A sok boros és felnőtt program mellett pedig a gyerekekre is gondoltak a szervezők. A legkisebbeket beltéri gyereksarok és szabadtéri játszótér várja, a kicsit nagyobbak pedig a helyi művészekkel kézműveskedhetnek a réten.

Jegyek elővételben 5000 forintért, helyszínen 7500 forintért kaphatóak. VIP jegy (2 napos) csak elővételben kapható 29900 forintért, mely a következőket tartalmazza: welcomedrink, 3 fogásos borebéd, exkluzív bortúra 6 féle bor kóstolásával, medencejegy, grillvacsora, pezsgős koccintás a fellépőkkel.

RÉSZLETES PROGRAM

ATEMPO.sk