Igényes zene szól az idei szederFESZT-en

szederFESZT 2016

Sikeres első évad után június utolsó hétvégéjén (június 25-26.) ismét megrendezik Csábon a szederFESZT zenei-kulturális fesztivált. A község és a helyi Csemadok által szervezett esemény elsődleges célja elhozni Közép-Szlovákiába, régiójukba is a zenei élet legkülönbözőbb szereplőit, és tartalmas szórakozást biztosítani a látogatóknak a legkisebbektől a legidősebbekig.

A fesztivál első napján, szombaton a kezdés a gyerekeké, akik értékes nyereményekért versenghetnek a GYERMEKOLIMPIÁN, majd pihenésképp megnézhetik Lúdas Matyi történetét a KEREPLŐ SZÍNHÁZ előadásában.
Késő délutántól már a zenéé a főszerep: elsőként a helyi UNLIMITED SOULS zenekar lesz hallható, majd 10 év után ismét színpadra áll a régió talán legismertebb együttese, a csábi SUGÁR. Az esti koncerten az EDDA Majdnem tolmácsolja a népszerű rockbanda slágereit.
Ezt követően a táncos lábúakat várják: a DUNA FOLK BAND, az USA-ban és Kínában is turnézó zenészekből álló, kitűnő együttes húzza majd a talpalávalót, ami után retro party zárja a napot.

szederFESZT 2016

A vasárnap ünnepi szentmisével és Szeder Fábián író, szerzetes, a palócok első kutatójának állított emlékhely koszorúzásával kezdődik. Délután folytatódnak a programok, ahol az első részben teret kapnak a helyi csoportok és a Csábon megrendezett tehetségkutató, az ITEFESZT legjobbjai.
Ezután KORPÁS ÉVA Fonogram- és Hamónia-díjas énekesnő kitűnő zenészek társaságában szórakoztatja majd a kicsiket-nagyokat. Őket követi az egyik legjobb hazai gitáros, énekes, a Harmónia-díjas Emmer Péter új zenekara, az A.V.E.
Színpadra áll majd az ELÁN Forever is, a legkeresettebb Elán emlékzenekar Szlovákiában.
A fesztivált TÓTH VERA és MUJAHID ZOLTÁN nagyzenekaros koncertje zárja, akik a magyar zenei élet két ikonikus alakjára, Cserháti Zsuzsára és Máté Péterre emlékeznek.

A zenén kívül kísérő programok is várják a látogatókat, mint például lovaskocsizás, íjászat, kézműves foglalkozások, kézműves bemutatók.

RÉSZLETES PROGRAM

A programból látható, hogy ezúttal is igényes produkciókat vonultatnak fel a szervezők Csábon, a futballpálya melletti szabadtéri színpadon, ahová nagy szeretettel várnak mindenkit június 25-én és 26-án. Mindkét napra a belépés díjtalan, de aki szeretné támogatni ezt a kezdeményezést, egyedi szederFESZT-es karszalagért cserébe megteheti ezt majd a helyszínen.

További információk a hivatalos weboldalon, a www.szeder.sk-n, valamit a fesztivál Facebook oldalán és eseményében találhatóak.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk