Ghymes Fesztivál július első hétvégéjén – Itt a program

Ghymes Fesztivál

Színházi, irodalmi és zenei programokkal várja a közönséget a 11. Ghymes Fesztivál a Szent György-hegyen július 1. és 3. között.

A fesztivált 2006-ban rendezték meg először a felvidéki Párkányban, 2009-ben a Káli-medence, Taliándörögd volt a helyszín, 2010 óta pedig a Balaton északi partján található Hegymagas.

A Ghymes Fesztivál alkalmat ad a művészekkel való intimebb találkozásra, miközben a Kárpát-medence legszebb tájának látványát és a Szent György-hegy borait is élvezni lehet.

Az eseménysorozat július 1-jén a Magyarhang népzenei zenekar koncertjével kezdődik, majd Szarka Tamás tart költői estet és közönségtalálkozót. Szarka Gyula Ámor és az Őrület című előadói estjével lép fel, a Soproni Petőfi Színház Gogol Egy őrült naplója című darabjával szerepel, majd a nap programját táncház zárja a Magyarhang zenekarral.

Szombaton a Szent György-hegy szépségeit geotúra mutatja be az érdeklődőknek; Szigethy Gábor író, rendező Márai Sándorról mesél Szarka Gyula hegymagasi pincéjében, majd a Duna televízió Hazajáró című műsorának készítői, Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár tart élménybeszámolót, Papp Lajos szívsebész pedig előadást.

A nagyszínpadon fellép a Fonográf Emlékzenekar, a Ghymes, majd ismét a Magyarhang zenél az éjszakai táncházhoz. Vasárnap a hegymagasi Szent György Pincében tartanak fesztiválzáró szentmisét.

Napijegy 3.500 Ft, fesztiváljegy 4.900 Ft, gyerekeknek 12 éves korig a belépés ingyenes.

 

Részletes program

Július 1. péntek

HEGYMAGAS - Szent György Pince

18.00 Fesztiválmegnyitó, közreműködik Siklósi Csenge
19.00 A Magyarhang népzenei zenekar koncertje
20.00 Szarka Tamás költői estje - közönségtalálkozó
21.00 Ámor és az Őrület - Szarka Gyula előadói estje (közreműködik Varga Bori - fúvós hangszerek, Horváth János - zongora)
22.00 Gogol: Egy őrült naplója (előadja Ács Tamás, Soproni Petőfi Színház)
23.00 Éjszakai buli - táncház a Magyarhang zenekar

 

Július 2. szombat

HEGYMAGAS - Szent György-hegy, Szent György Pince, Szarka Gyula Pincéje

09.00 Geotúra a Szent György-hegyen
16.00 Szerenád a pincében - Márai titkai - Dr. Szigethy Gábor - író, rendező irodalmi műsora (zongorán közreműködik Horváth János)
Helyszín: Szarka Gyula Pincéje (Hegymagas, Petőfi Sándor utca 9.)
18.00 Hazajárók - a televíziós műsor készítőinek, Jakab Sándornak és Kenyeres Oszkárnak élménybeszámolója háttér információkkal, filmvetítéssel
19.00 Fonográf Emlékzenekar nosztalgiakoncertje
20.00 Szívvel-lélekkel - Prof. Dr. Papp Lajos előadása
21.30 Ghymes koncert: Kézfogás
23.00 Éjszakai buli - táncház a Magyarhang zenekarral

 

Július 3. vasárnap

HEGYMAGAS - Szent György Pince

11.00 Fesztiválzáró szentmise Lupus atyával (közreműködik a mosonmagyaróvári Piarista Iskola kórusa, népdalokat énekel Siklósi Csenge)

ATEMPO.sk / MTI