Szerdán indít Magyarország legnagyobb kisfesztiválja!

Több mint 50 civil szervezet, több mint 100 kulturális program, több mint 30 képzőművész és szervezet, több mint 7 kortárs színházi előadás szerdától a Bánkitón. A rendezvény fókuszában idén a “határ” fogalma áll, amire így vagy úgy az összes program reflektál majd. Aki képbe akar kerülni a hazai progresszív kulturális élet összes fontos szereplőjével egy helyen, annak könnyű dolga lesz!

Már csak két nap van hátra és kezdődik a nyolcadik Bánkitó Fesztivál! A kapuk szerdán 12:00-kor nyitnak, a 0. Napon a Tilos, az Auróra és a BAR72 helyszínei indítják be a 4 napig tartó fesztivált.

Néhány hasznos információ a szervezőktől:

- Az online elővétel kedd éjfélig tart. Aki kedvezményes áron szeretne jegyet vásárolni, az eddig teheti meg.
- Aki tud, érkezzen biciklivel Berkenyéről, Vácról, Diósjenőről vagy Magyarnándorról, hiszen a bringa nagyon megkönnyíti a fesztiválon való közlekedést is, amellett, hogy környezetbarát és kis helyet foglal.
- Akinek még nincs szállása, az Alsópetényi Fesztiválkempinget keresse, ahol még sok-sok szabad hely van, a fesztiválról és vissza pedig egész napos ingyenes buszjárat.
- Mindenki hozzon magával meleg ruhát éjszakára! Éjjel Bánki mikroklímának köszönhetően a hőmérséklet akár 15 fok köré is hűlhet.

Egy kis ízelítő a Bánkitó csütörtöki programjai közül:

A Közéleti_kult programok közül nehéz bármit is kiemelni. Érdemes ellátogatni a Kisrétre, ahol minden nap gyerekprogramokkal, tudatos gazdálkodással, reciklálással kapcsolatos programok várnak, és persze a Színházi Sátor. A Nem – De hogy nem? c. előadás például a családon belüli erőszak és annak szomorú aktualitásaival kapcsolatos kérdéseket feszegeti. Délután kár lenne kihagyni a Mentőcsónak Egység – Menekülj okosan! MigrAction c. interaktív színházi társasjátékát, ami a menekültválságot dolgozza fel, vagy a Tanközlöny szerkesztőség beszélgetését, ha meg akarjuk tudni, hogyan látják a magyar oktatás helyzetét azok, akiket legjobban érint - a diákok.

Délután a Tószínpadon Barabás Lőrinc és az iamyank live band játszanak a tóba ugrálás alá, a Színházi Sátorban Victoria Hanna (ISR) szürreális zenei világával kezdünk, majd az Északi Színpadon a Fran Palermo és Ivan & The Parazol lépnek fel. Az S*10 Lakodalmas Fóliasátorban óriási footwork bulit csap AO UZZI + SixSix és az Uffalo Steez, a BAR72 előtti tömeget pedig Soundbank és ROUTE8 közös projektje, a Lathuequex mozgatja majd át.

A RÉSZLETES ZENEI PROGRAMOT ITT TALÁLOD

ATEMPO.sk
Fotó: Szemerey Bence