Hamarosan lovagok és martalócok érkeznek Dunaszerdahelyre

IV. Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivál

2016. augusztus 6-án, szombaton kerül megrendezésre a IV. Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivál a Vermes-villa udvarán. A rendezvény pontban délben nyitja kapuit, a színes programfelhozatalon kívül pedig a szervezők frissen sült ételekkel és csapolt italokkal várják a látogatókat.

A fesztivál idén is az egész családnak szól. A gyerekek számára az idei évben először mesekuckó és kölyökudvar lesz elkülönítve, ahol kézműves foglalkozás, meseolvasás, ügyességi játékok és mini várostrom várja a lurkókat.

A tágasabb első udvaron citerakoncerttel kezdődnek a délutáni programok, majd a Szent György Lovagrend felvidéki nagypriorja, lovag Dr. Csámpai Ottó tart érdekes előadást a 21. század lovagjairól. Késő délután Vadász Szilárd, Trux Béla, Szélesi Sándor (Anthony Sheenard) és Bíró Szabolcs regényírók részvételével vehetünk részt irodalmi kerekasztal-beszélgetésben.

 

 

A fesztivál leglátványosabb részét a középkori lovagok és a török kori martalócok adják majd. Este hattól a Csallóközi Anjou Károly Bandérium középkori haditornája, illetve a Pannon Martalócok török kori harci bemutatója koronázza meg a rendezvényt.

A fesztiválra a belépő mindössze 2 euró, de tízéves korig 50%-os kedvezményt biztosítanak a szervezők, a három éven aluliak pedig ingyen látogathatják a rendezvényt. A változatos programfelhozatalon kívül könyves- és kézműves kirakodóvásár is színesíti majd a IV. Dunaszerdahelyi Kastélyfesztivált.

 

NÉZZÉTEK MEG TAVALYI BESZÁMOLÓNKAT

ATEMPO.sk