Legyetek FORMÁban a hétvégére, jön a Gombaszögi Nyári Tábor afterpartyja - fORMA fEST

Két csodás nyári nap, színház, slam poetry, koncert koncert hátán, chill, napsütés vagy esőtánc, zenebona, barátok, móka, transz, fröcsi, meztelen talpak, tárt karok – ez várja a párkányi fORMA fEST látogatóit augusztus 5-6. között.

Az elmúlt évekhez képest a fesztivál egy nagyot nyújtózva megnövekedett: immár két napos programmal várja a zene szerelmeseit, a színház és slam poetry rajongóit. A rendezvény helyszíne a Duna-part és a Városi Hivatal közt elterülő Zahovay parkoló a Szabadság téren (Námestie slobody 10.)

 

A fesztivál 2009-ben indult útjára. „A jóvilágvan zenekar létrehozása után kicsivel fogalmazódott meg bennünk az ötlet, hogy a többi művészeti ággal is kommunikáljunk, hogy megismerjék egymást a környékbéli művész beállítottságú emberek.

Ennek teremt platformot a fORMA fEST. Együtt szervezzük a programokat a helyi művészekkel, barátokkal - együtt örülünk, ha sokan jól érzik magukat rajta.” - mondta Bokor Réka főszervező.

A rendezvény csak egy alkalommal maradt ki. „Az akkori párkányi városvezetés ellehetetlenítette a kezdeményezést. Szerencsére azóta újra támogatólag áll a város a rendezvényhez.”

Idén a fesztivál a Gombaszögi Nyári Tábor afterpartyja is, így egyben nosztalgiázásnak is helye ad. „Valójában csak pár hete kristályosodott ki, hogy a rendezvény alkalmas a boldog gombaszögös viszontlátásokra.” - árulta el Réka a jó hír kapcsán.

 

A rendezvényt augusztus 5-én 18:00 órakor a szervező Formás Polgári Társulás tagjai és Párkány város polgármestere nyitják meg. Elsőként Gál Tamás színművész Petőfi komikus eposzát, A helység kalapácsát interaktív, rekeszizom-edző előadásban prezentálja. Utána az első zenekar felkészüléséig kézműves foglalkozások, gyerekprogramok, óriás „Ki nevet a végén” és graffitijam vár mindenkit – mindezt már ambient DJ-k ritmusára élvezhetjük. A naplementében lehetőség lesz Samo Tomečekkel elmélkedni a női harisnyák rejtelmeiről, s a Néhai Báránnyal progresszív minimálba bonyolódni. Őket a házigazda jóvilágvan követi. Az éjszakában megszólal majd a Korai Öröm akusztikus formációja is, magával ragadó progresszív törzsi és világzenei varázslattal. Éjfél után áll színpadra a Szepsiből érkező TRYP formáció, akik ambient chillel lazítják el a kitartó fesztiválozókat.

Másnap, augusztus 6-án a kezdéskor az irodalomé lesz a főszerep, a Slam Poetry Felvidék és két magyarországi slammer (Indiana és Bárány Bence) vezeti be a műfaj finomságaiba a hallgatóságot. A gondolatokban való elmélyülés után a koncertekbe vethetik magukat a fORMÁLÓDÓK, az Aylen’s Fall, a Csaknekedkislány és a Korai Trancemission a menü. Éjféltől a térség legkiválóbb lemezlovasai szolgáltatják a talpalávalót, hogy mindenki kellemesen átlibbenhessen a vasárnapi húsleves és rántott hús megnyugtató biztonsága mellé.

És hogy mindezek közül mit vár a legjobban Réka, aki egyben a jóvilágvan énekesnője is? „A Korai Trancemission koncertet! Alig várom a tömeges törzsi táncikálást. Emellett Gál Tamás előadását és a slam poetryt is nagyon. A csudijó koncertek pedig a meggyek a habon. :-)”

 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak, a Duna, a minőségi program és a kiváló sör és borkínálat adott, már csak a szórakozni vágyókon a sor, hogy FORMÁBA HOZZÁK MAGUKAT! 

RÉSZLETES PROGRAM

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk