Bor! Barátok! Kultúra! - Borhíd Fesztivál és Borünnep Esztergomban

Idén is felejthetetlen élmények, több mint 20 borász kiállító, több mint 100féle bor, koncertek, kísérőprogramok és fotókiállítás várja a Borhíd Fesztivál és Borünnep vendégeit október 7. és 9. között Esztergomban a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon. A hagyományőrző szüreti mulatságokkal szemben a Borhíd minden ízében “fiatal”. A korosztály körében népszerű előadókat igyekszik összekapcsolni a második generációs borászokkal is, törekedve arra, hogy a minőségi borfogyasztás a fiatal és közép korosztály körében is egyre népszerűbbé váljon.

Az elmúlt évek sikereit felülmúlva, idén több mint 20 borászat mutatja be kiváló nedűit az ország különböző részeiről. A feltörekvő manufaktúrák mellett nemcsak a szakma környékbeli képviselői (Neszmély, Etyek) mutatkoznak be, de a távolabbi területek (Villány, Szekszárd, Badacsony, Tokaj, Balaton-felvidék, Eger, Csongrád) borait is megkóstolhatják a fesztiválra látogatók.

A bor mellé a hangulatról többek között Bagossy Brothers Company, Irie Maffia, Balkán Fanatik, Magashegyi Underground, Belga, Fish! és a 30Y is gondoskodik.

Az idei évben az Erzsébet parkban a gyermekek kedvét egy óriási vidámparkkal, a felnőttek hangulatát a STIHL TIMBERSPORTS® Series -nek köszönhetően egy igazán kivételes extrém sport bemutatóval fokozzuk.

 

 

A Kis-Duna sétányon a vásári forgatagban Majtényi Kinga BorTárs fotókiállítását nézhetik meg a fesztivál látogatói. A fotók a rendezvény utolsó napján kerülnek árverésre és a befolyt összeget a Vasary Kolos Kórháznak ajánlja fel a művésznő, ezzel példát mutatva a fiataloknak. A kiállítás célja, hogy megmutassa a női szépséget a borral karöltve, hiszen a bor társaságában mindig jól érezzük magunkat.

Mindezek mellett a Kis-Duna sétány gondoskodik a kísérő falatokról, őszi ízekről és a szemet is kényeztető kézműves termékekről.

Az ingyenes rendezvény minden bizonnyal ismét felejthetetlen élményt nyújt majd a fesztivál látogatóinak!

 

Részletes program

Október 7.

15.00 Sorbonne Sexual
17.00 Névtelen utca
19.00 Bagossy Brothers Company
21.00 Irie Maffia

Október 8.

15.00 Retrouge
16.00 STIHL Timbersports (Erzsébet parkban)
17.00 Balkán Fanatik
19.00 Magashegyi Underground
21.00 Belga

Október 9.

14.00 Budapest Marching Jazz Band
16.00 Killer Diller Combo
17.00 Majtényi Kinga fotóinak árverése a Vaszary Kolos Kórház javára
18.00 Fish!
20.00 30Y

ATEMPO.sk