Balga Zoltán könyvbemutatója és karácsonyi koncert Csábon

Különleges eseményre kerül sor Csábon december végén. Balga Zoltán prágai magyar lelkész első könyve kerül bemutatásra. A szerzővel szülőfalujában beszélget N.Tóth Anikó, ipolysági prózaíró, egyetemi tanár.

Az estét karácsonyi koncert is színesíti, ahol Baráz Ádám magyarországi és Alisa Yajima japán zongoraművészek, Híves Boglárka szólóénekes, a Csábi Szeder Fábián Dalegylet és a helyi zeneiskola diákjai állnak színpadra.

Balga Zoltán Remény-sugarak című kötetében, a szerkesztő, Albán József atya véleménye szerint valódi remény sugarak kerültek átnyújtásra – szó szerint, mivel a Remény című felvidéki katolikus hetilapban hétről hétre „sugárzott” írásait gyűjtötte egybe és nyújtja át szeretettel a Kedves Olvasónak. A könyv válogatás – nem minden cikket tartalmaz. Követi az egyházi és polgári év menetét egyaránt, rávilágítva ezzel arra a sokszor elfeledett tényre, hogy a keresztény ember sem légüres térben él. Nem „lebeg” a földi dolgok felett, hanem része azoknak. Nemcsak elszenvedi az életet, hanem képes és köteles azt alakítani is.

Nagy szeretettel várnak minden érdeklődőt 2016. december 30-án (péntek), 18.00 órai kezdettel Csábon, a helyi alapiskola közösségi termében. A helyszínen az új kiadvány megvásárolható lesz, melyet a szerző dedikálni is fog.

Az esemény után szokás szerint forralt bor, üdítő és harapnivaló várja a közönséget.

ESEMÉNY

Zaťko Ervin, aTEMPO.sk