CSAK

CSAK együttes

A királyhelmeci CSAK együttes második alkalommal vett részt a XXIII. Tompa Mihály Vers- és Prózamondók, Verséneklők, Lírai Színpadok Országos Versenyén. Latóczky Ádámmal, az együttes énekesével beszélgettünk.

Az idei év második helyezése a tavalyi eredményetekhez képest nagy előrelépést jelent. Hogy érzitek, miben lettetek jobbak?
LÁ: Mindenféle képen előre lépés volt, hisz bronz sávból váltani aranysáv 2. helyezésére minket is meglepett. Hogy miben is lettünk jobbak? Nehéz megválaszolni. Talán az összhangon és a harmónián tudtunk javítani és persze a vokállal is nagyon jól sikerült játszani. Többen lettünk a csapatban a múltévhez képest, így még többet tudtunk hozzá adni a produkcióhoz.

Hogyan állt össze a formációtok?
LÁ: A formáció a versenyre állt össze több mint egy évvel ezelőtt. Nem terveztük, hogy tovább fogunk zenélni. Indultunk a versenyen, megtetszett és együtt maradtunk. Mi "CSAK" így alakultunk :-)

CSAK együttes

A zsűri értékelése alapján a mezőnyben kiemelkedő volt az ahogy a vokállal bántok. Mi a titkotok?
LÁ: A vokál felteheti a koronát egy produkcióra, mi ezt megpróbáltuk és sikerült. El kell hogy áruljam, a vokalistánkkal, Fazekas Istvánnal rokonok vagyunk, nekem ő a nagybátyám. Könnyű volt vele együtt dolgozni. Minden pillantásból tudtuk, hogy mikor mit kell csinálnunk a hangunkkal.

A közeljövőben hol lesznek koncertjeitek?
LÁ: Közeljövőben koncertek?...Sajnos a környékünkön kevés lehetőség van arra, hogy szerepeljünk és fellépjünk. Jelenleg semmi sem vár minket. Terveink között van további saját számok írása, saját koncert anyag összeállítása és ezért reméljük lesz lehetőségünk újra színpadon zenélni.

ZE, ATEMPO.sk