Szuperzölbe öltözött Gombaszög – interjú Gálffy Józseffel

Szuperzölbe öltözött Gombaszög – interjú Gálffy Józseffel

A Gombaszögi Nyári Tábor egyik első koncertjét a dunaszerdahelyi illetőségű Szuperzöld adta. A koncertet a chillsátorban követték el a delikvensek. Az együttes anyaga elsősorban feldolgozásokból áll, de van néhány nagyon eredeti saját daluk is, mint például a Fekete eső, aminek a videoklipje tavaly jelent meg.

 

A buli után a frontemberrel, Gálffy Józseffel készítettünk egy interjú.

Szia, Józsi, a Szuperzöld volt az első fellépő Gombaszögön. Milyen volt megnyitni a fesztivált?

Gálffy József (Szuperzöld): Nagyon jó volt a hangulat, nagyon szép a hely. Ez a chillsátor pedig különösen fantasztikus. Örülünk, hogy itt lehetünk, hogy meghívtak minket.

A koncert alatt voltak kisebb-nagyobb technikai zűrök, amiket remekül áthidaltatok. Történt ilyen már más koncerteteken is? Mennyire vagytok gyakorlottak az ilyesmiben?

GJ: Erre nem lehet felkészülni, ugye elment az áram teljesen. De szerencsére van egy akusztikus blokkunk, szóval fogtam az akusztikus gitárt és csak játszottam tovább.

Tudod, amikor benne vagy a zenélésben, mint folyamatban, akkor azt nem akarod abbahagyni. Nem is biztos, hogy pusztán a közönség miatt, hanem magam miatt is játszani szeretnék.

Hol tart most a Szuperzöld? Új lemez, új klipek?

GJ: A zenekarban több tagcsere is volt az elmúlt időszakban. Most éppen azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk a megfelelő dobost, amit sikerült is. Van egy műsorunk és próbálunk minél többet koncertezni, és mellett saját dalokat írni. Nekünk tetszik, amit csinálunk, különben nem csinálnánk. És ezt próbáljuk eljuttatni minél több emberhez.

 

Gálffy József

Igen, a műsorotok nagyrészt feldolgozásokból áll, de szerintem ez így van jól, hiszen sokszor hallottam már, hogy egy új zenekar azzal nyithat leginkább a közönség felé, ha ismert számokkal kezd.

GJ: Hát, igen, ez lényegében szükségmegoldás is, mert saját dalok híján másokét játszuk. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk azokat a dalokat, ellenkezőleg. Így kiszelektálódik az a réteg, aki ezt a zenét szereti, és erre épülhet az új dalokból készült anyag.

Több zenekar, formáció tagja vagy. Hogyan lehet ezt összeegyeztetni? Például: mi újság a RAF II-vel?

GJ: A RAF II jelenleg szünetel, a billentyűsünk például hajón játszik. De ott van nekem az ET. Band, ami egy pop-rock zenekar, aztán a feleségemmel, Mariannával az Aranymetszés, amivel megzenésített verseket játszunk. Nem hinném, hogy ez gond, csak a koncertszervezésnél kell picit vigyázni.

Azt figyeltem meg a koncerten, ami a közönség létszámát illeti, hogy az áramszünetnél elkezdtek fogyatkozni, de az utolsó számokra gyakorlatilag megtelt a Chill sátor völgye.

GJ: Igen, nagyon szuper volt. A körülmények picit nehezítették a dolgot, például, hogy semmit sem hallottunk abból, amit játszottunk, de ennek ellenére, tényleg fantasztikus élmény volt.

Mik a tervek a nyárra, hol lesztek láthatóak, hallhatóak a következő két hónapban?

GJ: Most szombatonpénteken Balonyon játszunk egy jótékonysági koncerten, aztán augusztusban a Rockfeszten és még Csallóközcsütörtökön is.

 

Reméljük minél jobban alakul a zenekar jövője, én már most szuperzöldben látom a világot!

Bódis Attila, ATEMPO.sk