Pósfa zenekar interjú – a Fölszállott a páváról, a tervekről

Pósfa zenekar

A gellei Pósfa zenekar két tagjával, Iván Andrással és Iván Zoltánnal Dudás Dása beszélgetett a Pátria Rádió Szombat délutáni műsorában. A banda 2017-ben a Fölszállott a páva legjobb zenekara lett.

Az interjúból elsősorban a tehetségkutatóról tudhatunk meg kulisszatitkokat. Hogyan jutottak el a versenybe, milyen volt a kamerák előtt szerepelni, valamint hogy mit terveznek 2018-ban.

Az interjút most már olvasóink is meghallgathatják. Érdemes :-)

 

{jamedia src="/images/audio/patria/posfa-zenekar2018-patria.mp3" type="audio" mtype="mp3"}

 

„Sok mindent köszönhetünk a népzenének”

A Pósfa zenekar egy erdélyi kirándulásnak köszönheti megalakulását. Egy kalotaszegi táborzáró táncházban tüzetesebben megismerkedtek a népzene hangulatával, majd hazaérve eldöntötték, muzsikálni fognak. Azóta a népzene megváltoztatta nemcsak a családi légkört, hanem az egész életüket is. Azt mondják, mivel Felvidékiek, főleg felvidéki népzenét játszanak, de bármi olyanhoz szívesen nyúlnak vissza, ami „fekszik nekik.”

A Kárpát-medence egykori falusi vonós cigányzenekarainak zenei világát igyekeznek feleleveníteni, visszahozni a köztudatba és megkedveltetni a jövő generációival. A zenekar neve a megalakulásának helyéhez köthető, a Gelle községet alkotó nyolc falu egyikéhez, Pósfához.

Tagok:

Iván Péter – hegedű
Iván András – brácsák
Iván Zoltán – klarinét, tangóharmonika
Gólya Márton József – cimbalom
Álló István – nagybőgő

ATEMPO.sk / Pátria Rádió