Lendületben a Leander Kills

Lendületben a Leander Kills

Remekül indul az újév az együttes számára. Az “Élet a halál után” című második nagylemezük januárban a magyarországi eladási listák első húsz helyezettje között tör egyre feljebb. A múlt hét szombatján pedig megosztott elsőséget értek el a DAL 2018 válogatóműsorán, így ők lettek az első továbbjutók a rangos versenyen. A banda a “Nem szól a harang” című nézpzenei elemekkel kevert metálos nótával vitte el a pálmát, amely a fent idézett lemezen hallható. Külön érdekessége, hogy megjelent a dal angol verziója, amit mos mi is megmutatunk:

 

 

Februárban indul a zenekar aktuális turnéja, melynek keretében március első hétvégéjén a 7. Soproni Rockfarsangon lépnek fel, ahol olyan legendák is megfordulnak majd, mint a Deák Bill Blues Band és a Moby Dick. A zenekar tehát dolgozik, és egyre több helyről hallom, hogy a Leander Kills az egyik legmeghatározóbb metálbanda a térségben. De engedjem szóhoz jutni őket is két aktuális kérdéssel.


Egy hét alatt lett aranylemez az új album. Milyen visszajelzések érkeztek hozzátok mind rajongói, mind szakmai oldalról?

Sőt, már nagyon közel vagyunk a platinalemezhez, remélhetőleg mire ez az interjú kijön, már meg is lesz. :) Abszolút pozitív a lemez fogadtatása: az mindenképp erről árulkodik, hogy van, ahol háromszorosára nőtt a közönségünk száma egy év alatt.

Angol verziókat is készítetek a klipekből, dalokból. Tervben van a nemzetközi közönség meghódítása? Hogy álltok ezzel jelenleg, és mik ezzel kapcsolatban a rövid, illetve hosszútávú céljaitok?

Igen, rajta vagyunk a dolgon. Viszont – hála Istennek - annyira tele volt az elmúlt két évünk, hogy se időnk, se energiánk nem maradt arra, hogy ezzel érdemben tudjunk foglalkozni. De mindig is a külföldi siker volt a nagy álmom, ezért igyekszünk úgy csoportosítani az erőinket, hogy ez előbb vagy utóbb összejöjjön.

 

Fájdalom (és gyönyör) elvitelre - FOTÓBESZÁMOLÓ egy Leander Kills koncertről

 

További sok arany és platina sikert kívánunk a Leander Killsnek!

Bódis Attila, ATEMPO.sk