INTERJÚ: Az Estendøn ismét bizonyított – a Margaret Island előzenekara lesz

Estendøn

Pár napja ért véget a Peron Music Tehetségkutató, ahol a farnadi Estendøn képviselte Felvidéket. A népszerű zenekar ezúttal is magasra tette a lécet, amit a zsűri értékelése is bizonyít, hisz másodikként zártak az erős mezőnyben.

Velük beszélgettünk az élményeikről.

 

Egy újabb tehetségkutatón vagytok túl. Hogy éreztétek magatokat?

Igen, idén ez már a második tehetségkutató volt, amin résztvevők voltunk. A dunaszerdahelyi 4. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemléről jutottunk tovább a tatabányai 23. Peron Music Tehetségkutatóba, ahol egy tucat zenekar mellett léphettünk fel a zsűri és a diákzsűri előtt. Nagyon jó hangulatban telt el ez a szombati nap, és sok meglepetést tartogatott. Az egyik az volt, hogy a középiskolás korú diákzsűri remek visszajelzéssel melengette meg a szívünket, mindemellett a zsűri is megerősítő visszajelzést adott a produkciónkra, a zenénkre.

 

A zsűri mit emelt ki, milyen tanácsokkal látott el?

Egyrészt az egyedi zenei stílusunkról ejtettek több pozitív véleményt - persze volt olyan zsűri tag is, aki ezt a zenei világot nem érezte magáénak. Többen is szóltak zenei tehetségünkről - még most is pirulunk! Andrásik Rémó szerint viszont a legnagyobb kihívás az lesz számunkra, hogy szélesebb körben is utat találjunk a zenénkkel a hallgatókhoz.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Mivel mutatkoztatok be a Peronon?

Egyrészt friss dalokat vittünk magunkkal, mint a Mantrafunk és a Körökben. Aki az elmúlt két hónapban volt a koncertünkön, azok már ismerik ezeket a dalokat is. Harmadik dalként a Vagyunk csendült fel a Vértes Agórájában… Így fértünk bele a megadott 15 percbe :-)

 

Kitűnő eredményt értetek el a tehetségkutatóban. Milyen díjakat hozhattatok haza?

Még felsorolni is alig tudtuk a fiúkkal :-) Több fellépési lehetőséget kaptunk, mégpedig a Roxxy Music Caféban, a Komáromi Napokon, a Fezen Klubban, a Gyáli Nyári Zenei Fesztiválon, és nem utolsó sorban a Margaret Island előtt is koncertezhetünk a 2019-es évben. Mindemellett bemutatkozhatunk a Forrás Rádióban és a Fezen Rádióban is. Továbbá nyertünk egy szöveges videót, illetve könnyűzenei pályázatíráshoz kapunk majd szakmai segítséget. Ugyanakkor lehetőségünk adódik a Paksi Pop-Rock-Jazz Tehetségkutatón is megmutatkoznunk a versenyzők között. Nagyon hálásak vagyunk ezekért az értékes lehetőségekért!

 

Estendøn

 

Gratulálok, sűrű lesz a program :-) Az utolsó negyedévben is várnak rátok feladatok?

Mivel a szeptember sokaknak újrakezdés az évben a tanulmányok, munkahelyek tekintetében, kicsit újragondoljuk a működésünket, a céljainkat, illetve elkezdjük tudatosan tervezni a 2019-es esztendőt, mert már most sok vérpezsdítő alkalommal kecsegtet ez az időszak. Emellett igyekszünk az őszi és a téli időszakban is hallatni a hangunk, mind koncerten, mind a virtuális térben. A koncertjeink egyeztetés alatt állnak, ezért érdemes a közösségi oldalunkon figyelni a legfrissebb híreket.

 

Ott posztoltatok 1-2 fotót is a minap. Készül az új klip?

A célvonalban csücsülő kislemezünk - mely a Jahusszancs címet viseli majd - egyik dalához készítünk videót Komáromban, Angyal Gábor közreműködésével. A Gertis dalunk egy nagyon izgalmas képi világgal lesz megajándékozva, már nagyon várjuk a végeredményt! Kíváncsiak vagyunk, a nagyérdemű mit gondol majd a közös művünkről.

 

Mi is nagyon várjuk, és természetesen be is mutatjuk majd portálunkon. További sok sikert kívánunk!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk