SZAVAZZUNK! A Pósfa zenekar és Csiba Júlia a Fölszállott a páva színpadán

SZAVAZZUNK! A Pósfa zenekar és Csiba Júlia a Fölszállott a páva színpadán

Ma jön a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató első elődöntője élőben 19 óra 30 perctől a Duna Televízióban. A versenyzők között ott van a gellei Pósfa zenekar is, aki tavaly kategóriájuk legjobbjaként végzett a mezőnyben.

„Nagy öröm számunkra ismét a Fölszállott a Páva színpadán szerepelni, találkozni a szakmabelikkel, szakemberekkel és a sok ismerőssel, akiket az előző évad során ismertünk meg. Örülünk, hogy ismét sok a felvidéki résztvevő is és együtt képviseljük a szlovákiai magyarságot.” - mondta Iván András.

Ma este egy különleges produkciót mutatnak be. „Az elődöntőben egy felvidéki válogatással szerettünk volna szerepelni, amit a nyelvhatár mentén élő magyarok zenéjéből állítunk össze.

Így esett a választás a zoboralji népdalcsokorra, amit egy nyitragesztei gyűjtőutunkat követően állítottunk össze az ott felgyűjtött dallamokból és a már általunk ismert zsérei dallamokból.

Köszönettel tartozunk ezért Jancsó Károlynak, aki segített a gyűjtés megszervezéseben - elvezetett bennünket Gál Erzsébethez, Földessy Ernesztínához és Brat Margit nénihez, akiknek szintén hálásak vagyunk!”

A zenekar az előző évadhoz képes kiegészült egy új taggal. „Az énekesünk Csiba Júlia, aki 2018-ban csatlakozott hozzánk. Nagyon progresszív vele a munka. A zenekar nyugodt szívvel tud rá támaszkodni és ez az ő részéről is így van. Inspiráljuk egymást.

Ebben a felállásban már színesebb és érdekesebb összeállításokkal is színpadra tud állni a banda.”

 

 

Csiba Júliának sem ismeretlen a Fölszállott a páva színpada.

„Érdekes érzések kavarognak bennem. Nagyon örülök, hogy újra itt lehetek, viszont az első alakalom után vegyes érzelmekkel tértem haza. Nem vagyok az a "versenyző típus". Így nem gondoltam volna, hogy pár év után, újra ebben a műsorban, ezen a színpadon állok.” - árulta el portálunknak az énekesnő.

„Izgulni nem izgulok, biztonságban érzem magam a fiúk csapatában. Mindenki azt a feladatot teljesíti örömmel, amihez a legjobban ért. Egymást próbáljuk inspirálni, erősíteni, és mindezt nagyon sok vidámsággal és alázattal. Reméljük, ezt a nézők is átérzik.”

A Harmónia-díjas népdalénekes előző alakalommal szólistaként állt a verseny színpadán.

„Most egy teljesen más helyzetben vagyok. Azt kell, hogy mondjam, könnyebb így, csapatban. Minden tiszteletem a verseny szólistáié. De hálás vagyok a sorsnak, hogy megkaptam az esélyt, hogy megszépítsem a régi emlékeket. :-)”

 

A Döntők Döntőjében a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a +36-20/30/70-44-22-999-es telefonszámra. Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

Szavazzunk a Pósfára a 36-os kóddal. Csak az élő műsor ideje alatt lehet szavazni!

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze lesz, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

Zaťko Ervin ATEMPO.sk