A HoryZone képviseli Felvidéket az Öröm a zene tehetségkutató nagydöntőjében

A HoryZone képviseli Felvidéket az Öröm a zene tehetségkutató nagydöntőjében

A rozsnyói HoryZone, a jubileumi Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle győztese hétvégén Magyarországon képviseli Felvidéket. Az Öröm a Zene kárpát-medencei könnyűzenei tehetségkutató nagydöntőjén lépnek színpadra, amely versenynek 2019. október 5-6-án a Gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár ad otthont.

 

A zenekar énekesnőjével, Gubala Nicolettel beszélgettünk a nagy megmérettetés előtt.

Gratulálunk a Szemlén elért eredményhez, főleg hogy elsőre mindjárt nyertetek is. Milyen érzésekkel tértetek haza a versenyről?

A verseny számunkra nagyon meglepő eredménnyel zárult. Meg akartuk mutatni magunkat, valamint egy olyan helyen eljátszani dalainkat, ahol zsűri értékeli a dalszövegeket, a dalok kompozícióit és magát az összhatást. Nem éreztük még teljesen késznek ezeket a dalokat egy ilyen volumenű megmérettetésre, ezért volt számunkra ennyire meglepő, hogy

a fődíjon kívül további hat díjat nyertünk; köztük a Legkülönlegesebb zenei produkcióért járó különdíjat. Elmondhatatlanul büszkék vagyunk és boldogok, ugyanakkor még rengeteg munka áll előttünk.

 

Gubala Nicolet

 

Milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek a versenyen?

Elsősorban sikerült kapcsolatokat kiépítenünk zenészekkel, és sok rettentően kedves és értékes emberrel ismerkedtünk meg, ami hatalmas örömöt okoz számunkra. Úgy érzem, nagyon sokat segített ez a verseny a dalaink, és mi magunk, zenészként való fejlődésében.

 

Miért érdemes másoknak is kipróbálni a Szemlét és jövőre jelentkezni?

Ha másért nem is, akkor azért, hogy megmutassák, itt vannak, és zenélnek egy távoli felvidéki városkában, községben. A fiataloknak úgy érzem elég kevés lehetőség jut a zenei bemutatkozásra itt Szlovákiában.

A falunapok, s különböző ehhez hasonló rendezvényeken ugyan teret kapnak, de ez nem feltétlenül az a platform, ahol értékes zenét, s legfőképpen saját dalokat lehet játszani.

Éppen ezért érdemes jelentkezni a Szemlére, hogy több lehetőséghez nyíljanak meg ajtók.

 

 

Bejutottatok az Öröm a zene tehetségkutató döntőjébe, amire most hétvégén kerül sor. Mivel készültök a versenyre? Izgultok?

A versenyre a közeljövőben megjelenő albumunkról, az Egyszavas Melankóliáról származó dalainkkal készülünk. Izgulni nem mondanám, hogy izgulunk.

Bízunk magunkban, és az eredménytől eltekintve ez egy roppant izgalmas és zeneileg értékes kalandnak ígérkezik.

 

A zenekar szombaton, október 5-én 14.00 óra után lép színpadra. Aki teheti legyen ott és támogassa őket.

Sok sikert kívánunk a hétvégéhez és már most türelmetlenül várjuk a bemutatkozó lemezt!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk