„Fontos a közönség közelsége, az izzadós esték illata” - készül a 25. évére a Rómeó Vérzik

Rómeó Vérzik

Az egyik legsikeresebb hazai zenekar, a somorjai Rómeó Vérzik múlt hétvégén indította őszi turnéját. A közel negyedévszázados formációt év végéig több felvidéki helyszínen is láthatjuk, hallhatjuk.

„Budapesten, a Barba Negrában indítottuk el az őszi körutunkat, ami egy kisebb kiruccanásos turné lesz.” - kezdte a beszélgetést Kovács Koppány, a zenekar frontembere.

„A jövő évi jubileumi 25-ös turnénkat vezetjük fel a következő hónapokban. Mellette most ősszel a próbateremben rakjuk össze az új lemez dalait

, hiszen az elmúlt két évben amióta Ákos velünk van folyamatosan rögzítettük az újabb témákat, de a szövegeknek úgy istenigazából most álltam neki. Rengeteget írtam már februárban, amikor egy hónapot kint voltam a Három királyokkal Kanadában és az USA-ban, de most fogalmazódott meg bennem sok szövegötlet és hogy mit is akarok elmondani az új albumon.”

 

 

A turnénak novemberben három magyarországi állomása lesz a Road zenekarral, decemberben pedig három önálló felvidéki klubkoncertet adnak.

„Ezeket tényleg csak azért, hogy ne a próbateremben poshadjunk :)

Egy magunkfajta mocskos rockzenekarnak, fontos a közönség közelsége, az izzadós esték illata, hogy ebből újabb motivációt, esetleg dalötletet meríthessünk.”.

Egy Best Of setlistel készülnek a rajongóknak, de egy új dal is helyet kap benne A világ legjobb nője címmel. „Ez a pár állomás arra is kell, hogy edzésben tartson bennünket és ne váljunk pincezenészekké. :)”

A turné állomásai

November 15. Veszprém, Expresszó + ROAD
November 16. Miskolc, Ady Művház + ROAD
November 22. Törökszentmiklós, IKK + ROAD
December 6. Komárom, RÉV - A Magyar Kultúra Háza
December 7. Dunaszerdahely, Soul Hunter Music Club
December 14. Zselíz, Club 186 Music Pub

 

A banda már közel két éve járja a világot a jelenlegi felállásban.

„Kellett ez az idő, hogy a zenekar egybe kovácsolódjon és egy húrokat pengessen. Nagyon élvezzük az együttlétet. A heti két próba helyett manapság háromszor is összejövünk. És nem csak a zenével foglalkozunk, közösen csináljuk meg a színpadképet, átbeszéljük a jövő évi terveket, közösen találunk ki mindent.

Régen az volt, hogy én kitaláltam és mindenki bólogatott. Most a Ricsinek, az Ákosnak és a Sanchonak is véleménye van minden zenekari dologról és ez nagyon motivál engem.

Már nagyon várom 2020-at, elvégre 25 éves lesz a zenekar, ez pedig nagy dolog, bárki bármit is gondol.”

 

Rómeó Vérzik

 

A turné előtt egy „kis kitérőt” is útba ejtettek a srácok. Az USA-ban adtak koncertet és nem is akárhol.

„Azt hiszem nehéz szavakba önteni azt, hogy ott kint mit éreztünk és azt is, amit átéltünk. Los Angeles az a hely, amiről minden rockzenész álmodik. Lehet ezt cifrázni, vagy bagatellizálni, de ez így van. Ezt még a Csapdások is tudják (akikkel együtt álltunk a színpadon), hogy mekkora itt fellépni. A Whisky a Go Go rockklubot a világon mindenhol ismerik és már több mint ötven éve fogadja a nagyobbnál nagyobb legendákat.

Szinte éreztem az öltözőben az elmúlt korszakok illatát. Hihetetlen volt. A koncert végén meg is csókoltam a színpadot. Számomra ez volt maga a Kánaán.

Persze a koncert után meg is adtuk a módját az ünneplésnek, elvertünk egy rakás pénzt, de most is azt mondom megérte. Ezekért a pillanatokért érdemes élni. Mellette pedig bejártunk minden kultikus helyet, megnéztünk mindent, amiről eddig csak a rockkönyvekben olvastunk.”

 

 

Jövőre pedig jön a jubileum, amire már nagy erőkkel készülnek a srácok.

„Folynak a próbák, jönnek a koncertek, készülnek az új dalok. Már most majdnem tele a naptárunk, pedig még csak november van. A nyári fesztivál szezonon kívül, ami még szinte nincs is szervezve, most van 52 koncertünk. Januárban kezdünk és meg sem állunk decemberig.

Az a tervünk, hogy ott végzünk, ahol annak idején a történet kezdődött, december végén csinálunk egy százötven fős kis klub koncertet a somorjai Piton bárban, ahol indult a történet 1995-ben.

Ha minden sikerül jövőre 70-80 koncertünk lesz, amennyi még soha nem volt egy évben az elmúlt 25 év alatt.”

És ugye ez még nem minden. „Az év első felében szeretnénk kijönni egy új lemezzel és az év vége felé egy Best Of lemezzel.

Azt hiszem ez lesz életünk legsűrűbb éve, de hát ilyen ez a Rock n Roll, ezt választottuk, akkor együk is meg :)” - tette hozzá Koppány.

Sok sikert kívánunk a turnéhoz és persze már mi is várjuk a 2020-as évet, a jubileumot!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk