KerecseN – interjú Varga Zsolt énekessel

KerecseN

Most hétvégén a Budapest Expo keretében zajlik a Hangfoglaló tehetségkutató döntője, ahol a Felvidéket a KerecseN zenekar képviseli. Ebből az apropóból beszélgettem Varga Zsolttal, a zenekar énekesével.

 

Bemutatnád röviden a zenekart?

A Kerecsen 2004-ben alakult a Komáromban. Klasszikus rock-metál feldolgozásokkal indítottunk, ahogy a legtöbb hasonló zenekar. Később elkezdtünk saját dalokon agyalni és 2005-ben rögzítettünk is hét saját számot tartalmazó demó anyagot. A kezdeti trió felállás, az évek során többször is átalakult. Volt hat tagú is a zenekar egy időben. Mára a jól bevált trió formációhoz tértünk vissza. A zenekar tagjai: Fazika Péter (dob), Kuszák Tibor (basszusgitár), Varga Zsolt (ének, gitár).

 

Idén vagytok 10 évesek. Hogyan tekintesz vissza ezekre az évekre? Mik voltak a legfontosabb állomások?

Különféle periódusok voltak a zenekar életében. Rengeteg koncertet adtunk, főleg Magyarországon. Ellenben a viszonylag sok tagcsere nem könnyítette meg a zenekar életét. Többek közt ennek tudható be az is, hogy ezidáig nem adtunk ki saját lemezt. Volt olyan időszak is, amikor két énekesnővel dolgoztunk, emiatt a régi dalokat is át kellett írni, az újak pedig eleve erre a felállásra íródtak. Így sokkal árnyaltabb lett a hangzás. Most, hogy újra trióban játszunk, megint ehhez a formációhoz kellett igazítani a számokat. Szóval érdekes, kísérletezős időszakok vannak mögöttünk :)

 

KerecseN

KerecseN

 

Nyáron elsők lettetek a Szlovákiai Magyar Amatőr Zenekarok 1. Szemléjén és így ott vagytok a Hangfoglaló döntőjében. Mit jelent ez nektek?

Igazából nem is akartunk indulni ezen a versenyen, néhány barátunk beszélt rá bennünket, hogy mégiscsak egy felvidéki banda vagyunk saját számokkal. Természetesen jó, hogy így alakult a dolog, biztos izgalmas lesz a Hangfoglalón játszani, nagyon örülünk a lehetőségnek.

 

Hogyan és mivel készültök a hétvégére? Mikor láthatunk a színpadon Budapesten?

A játékidő 15 perc, így a „Nem vagyok...”, a „Fényhasadás” és a „Csillagösvényen” c. dalainkat fogjuk játszani. Október 4-én, szombaton 10.35-kor kezdünk.

 

Elkészült már 3 demótok és tavasszal jelent meg az első klipetek is. Album mikor várható? Van már elegendő anyagotok, amit felvennétek?

Természetesen van elegendő anyagunk, akár 2 albumra is :) Igazából az anyagiak, ami még hiányzik ahhoz, hogy a lemezt elkészítsük. De remélhetőleg még az idén nekikezdünk a munkálatoknak.

 

 

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Elsődleges a lemezfelvétel. A mai világban ha nincs lemez, akkor igazából a zenekar nem nagyon tud megmozdulni. Akkora a kínálat, hogy a közönség leginkább csak az olyan zenekarok koncertjeire megy el, amelyeknek ismeri a számait. Aztán ha kész az album, azt mindenképpen szeretnénk megturnéztatni. Rövidtávra ez lenne a terv.

 

Hol lesz legközelebb koncertetek?

November 7-én játszunk az esztergomi Sportalsóban az X-Elite zenekarral.

 

Köszönöm a beszélgetést és sok sikert holnapra :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk