Emlékezetes évet zár a Hope Red – 2020 pedig hozza az új lemezt

Emlékezetes évet zár a Hope Red – 2020 pedig hozza az új lemezt

A felvidéki zenei paletta különc csapata, a gastrometálban nyomuló Hope Red igazán izgalmas félévet tudhat maga után. Új klipek, dalok születtek a „zenész-szakácsok” konyhájában. Az év végén színpadon is láthatjuk őket, 2020-ra pedig érkezik a várva várt debütáló lemezük.

De a részletekről meséljenek a srácok:

 

Hamarosan megjelenik a Hope Red első lemeze. Mit várhatunk? Milyen dalok lesznek rajta?

Gila: Kifogyott a toner a nyomtatónkból, így nem tudtuk kinyomtatni a dalszövegeket, azok nélkül pedig nem szerettük volna felénekelni a dalokat. Végül maradtunk az instrumentális nótáknál.

Kristóf: 3-5 perc időtartamú dalokat tettünk az albumra, lassabbat-gyorsabbat. Van rajta gitárszóló, gitárriffek, dobtémák, Szaki zsírban csömcsögő morális basszusgitár témái és még rövid csend is található a dalok között. De ha jól fülelünk, hallható a nyikorgó lábdob-pedálom is helyenként.

Szaki: Tojásrántottát várhatnak a hallgatók. Kindertojásból, kakukktojásból és záptojásból. Mindenkinek jó étvágyat kíván gasztrozenekarunk!

 

 

Mi volt a koncepció a lemez összeállításánál?

Sanya: A koncepció magától összeállt, amikor Szaki az ötödik Oravecz Nóra kötet habzsolása közben rájött, mi is az élet értelme. “Ha a zene a lelked mélyéről buzog fel, akkor a hanglemez az utad, nem más. A csillagok is ezt üzenik. Fogd meg a hangszered és játssz! Bármit, bárhogy, csak játssz!”- fogalmazódott meg Szakiban a gondolat.

Kristóf: Szövegmentes incepció volt a koncepció.

Gondolatok beültetése vény nélkül, ami annyira kötetlen, hogy akár népdalokat is ráhelyezhetünk egy-egy dalra. Például miközben Szabó ‘Gila’ Ádám kiforrott és egyben megfontolt szólóját hallgatjuk a Track#3 második felében, gond nélkül ránótázhatjuk az “A csitári hegyek alatt” c. közismert népdalt.

Gila: A dobokat egy egykori borospincében játszottuk fel és jobbnál-jobb sajtokat fogyasztottunk hozzá.

 

A már ismert dalok közül melyek kerültek fel az albumra?

Sanya: Nem tudunk arról, hogy lenne ismert dalunk, ezért mind felkerül a lemezre. Nem fontossági sorrendben: Track#1, Track#2, Track#3, Track#4, Track#6, Track#7

Kristóf: A Track#5-öt szándékosan hagytuk le az albumról, mert még meg sem írtuk.

 

 

És jönnek majd újabb videók is?

Kristóf: Igen
Szaki: Igen
Gila: Igen

Sanya: Igen. Sőt hírességekkel dolgoztunk együtt, például a Track#2-őt Molnár Csaba rendezte. De (a teljesség igénye nélkül) olyan kiváló színészekkel is közreműködtünk mint Culka Ottó, Dékány Niki, Hostomská Fanni, Katona Eszter, Bencsík Stefánia, valamint a somorjai Csali néptáncegyüttes két tagja, Nagy Dorka és Sebők Ferenc is felbukkan. Minden videóklip száz százalékosan gluténmentes, vegánbarát és felvidéki, ide tartozik az Angyal Gábor, Kovács Krisztián és Fóti Dávid által alkotott kamerások keménymagja- és 40 fős statisztacsapat is. Hosszú a lista.

 

Mikor és hogyan lesz elérhető az új lemez?

Sanya: A világ összes számítógépén elérhető lesz a wearehopered.com oldalon. Lesz CD, vinyl, digitális letöltés, pólórendelés, stb. A hivatalos megjelenés 2020 elejére van időzítve, de már most elindult az előrendelés! Mire vársz? Rendeld meg! MOST!

 

Lassan itt az év vége, mi vár még titeket?

Kristóf: Terv szerint még a decemberi hónap vár ránk év végéig.

Sanya: Engem Mi nem vár, de a feleségem mindig vár haza.

Egy jó kedélyállapotú járókelő: “… a festett nők, a pezsgős vacsorák….”

 

Milyen terveitek vannak 2020-ra?

Sanya: Szeretnénk végre meggazdagodni, hogy se dolgoznunk, se zenélnünk ne kelljen többé.

Kristóf: Mivel valószínűleg nem gazdagodunk meg, ezért dolgozni fogunk. Fontolgatjuk, hogy szakmát váltunk és a gasztronómiai iparágban folytatjuk tovább mosogatófiúként.

Gila: Én már váltottam, és jelenleg egy mosogatógépre spórolok.

Szaki: Húrt cserélek a basszusgitáromon. Öttel osztható években szoktam.

 

Ha szeretnétek élőben is látni, hallani, megízlelni a srácokat és zenéjüket irány december 20-án a dunaszerdahelyi Soul Hunter Music Club, ahol jótékonysági koncertet adnak a The Butchers, Aylen's Fall és Totalica társaságában.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk