A TooFar képviseli Felvidéket az Öröm a zene tehetségkutató nagydöntőjében

A TooFar képviseli Felvidéket az Öröm a zene tehetségkutató nagydöntőjében

A párkányi TooFar, a rendhagyó Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle győztese hétvégén Magyarországon képviseli Felvidéket. Az Öröm a Zene Kárpát-medencei könnyűzenei tehetségkutató nagydöntőjén lépnek színpadra, amely versenynek 2020. október 10-én és 11-én a budapesti A38 Hajó ad otthont.

A három éve alakult csapat énekesével, Novák Benedekkel beszélgettünk a nagy megmérettetés előtt.

 

Ti lettetek a rendhagyó Szlovákiai Magyar Könnyűzenei szemle idei győztesei. Hogyan fogadtátok az eredményt?

Az igazat megvallva mi is meglepődtünk az eredmény hallatán, mivel elég rendhagyó módon, online beküldött videók alapján történt az értékelés, amelyre különösebb előkészületek nélkül küldtünk be 2 amatőr felvételt az augusztusi esztergomi koncertünkről. Emiatt nem is támasztottunk túl nagy elvárásokat a verseny felé, szóval valóban hidegzuhanyként ért minket a hír, hogy megnyertük a szemlét és természetesen nagyon örülünk neki.

 

TooFar

 

Van már tapasztalatotok más versenyekről is. Ezúttal viszont nem volt élő zenélés, azonnali visszajelzés a zsűritől, kollégáktól a kialakult járvány-helyzet miatt. Hiányzott?

Hiányzott, hogy egy légtérben legyünk a hozzánk hasonló feltörekvő zenekarokkal, mert sok barátság kötődhet ilyenkor és sokféle vélemény találkozhat, cserélhet gazdát. A zsűritől ugyan kaptunk személyre szóló kritikákat videóüzenetek keretein belül, amelyekben kifejtették a véleményeiket valamennyi produkcióról, viszont ez szintén nem ér fel egy élő beszélgetéssel, amiben akár mi is feltehetjük a kérdéseinket és kikérhetjük a véleményüket olyan dolgokról is, amelyek a videóüzenetekben nem hangzottak el.

 

Bejutottatok az Öröm a zene tehetségkutató döntőjébe, amire most hétvégén kerül sor. Mivel készültök a versenyre?

Eddigi tudomásunk szerint első fellépőként lépünk majd vasárnap az A38-as hajó színpadára, ezért illendőnek érzem a részünkről, hogy egy ütős performanszot mutassunk a zsűrinek. 3 dalt játszunk, amelyekből kettő a készülő új albumunkon lesz először hallható. Megjelenésben ugyanazt hozzuk majd, amit az utóbbi 2 koncerten is láthattatok már.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Lesz egy plusz hozadéka is a jelen helyzetnek, hogy online is lehet követni a döntőt és így a megszokottnál nagyobb közönséghez is eljuthat majd a zenétek. Milyen eredménynek örülnétek? Mit vártok a döntőtől?

Örülünk, ha minél több emberrel oszthatjuk meg a zenénket és a világról alkotott gondolatainkat, ebben reményeink szerint az online közvetítés is segítségünkre lesz az utóbbi időben publikált médiamegjelenésekkel együtt. Fontosnak tartjuk, hogy népszerűsítsük a zenekarunkat, amin nagyot lendítene egy esetleges győzelem, viszont annak is örülünk, hogy eddig eljutottunk és ennyi támogatást kaptunk a barátainktól, barátnőinktől, szüleinktől és mindenkitől aki legalább egy kattintással is támogatta a jövőnket.

 

Az élő közvetítések már szombaton 10.00 órakor indulnak az A38 hajóról, a TooFar pedig vasárnap, október 11-én 11.00 órakor lép színpadra. ITT NÉZD ONLINE!

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Sok sikert kívánunk a hétvégéhez és kíváncsian várjuk az eredményhirdetést

 

A TooFar tagjai:

Novák Benedek – ének, ritmusgitár
Balla Dávid – basszusgitár, vokál
Bajnok Áron – szólógitár
Marsal Levente – dobok

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk