Fordul az érem – José új, szókimondó dala, pazar látványvilággal – KLIPPREMIER!

Fordul az érem – José új, szókimondó dala, pazar látványvilággal – KLIPPREMIER!

Pimasz videoklip a Fordul az érem, szókimondó szöveggel –mondja José, a rapper. Az eddig megszokotthoz képest új látványvilágot teremtettek Sipos Géza rendezővel. Saját bankjegyet is nyomtattak José portréjával. Interjúnkból kiderül, hogy miért.

 

Miről szól a Fordul az érem?

Arról, hogy mennyire eltűnt a becsület a világból. A munkacíme is az volt, hogy Becsület. Sokszor tapasztaltam, mennyire nem lehet bízni az emberek szavában. Van a szövegben egy sor. „Ez most azoknak szól, akikkel évek óta küszködöm”. Mert sok olyan ember volt a pályafutásom során, akik mindig ígérgettek, de sosem tartottak be semmit. Felspanolt hangulatban kezdtem írni a dalt két-három éve, de ez a jelenség aktuális most is, és ahogy látom a dolgok menetét, így is marad.

A Fordul az érem cím azt szimbolizálja, hogy eddig ti szívattatok engem, most megmondom a magamét én nektek.

 

José

 

Kinek az ötlete volt a képi megjelenítés?

A klipjeim forgatása előtt mindig sokat beszélgetünk Sipos Gézával, a Medusa Pictures rendezőjével. Még tavaly nyár végén megmutattam neki a dalt, amikor a Gyere haza klipjét forgattuk Kovácspatakon, a Burda hegységben. Egyből megtetszett neki.

Eléggé radikális videoklipet képzelt el hozzá, amihez képest egy kicsit puhítottunk, de pimasz videoklip lett, szókimondó szöveggel.

Sokaknak szokatlan lesz a stílusomhoz képest, de a célom maradt: igazat mondok az engem érdeklő és érintő témákban, minél választékosabb megfogalmazásban.

 

José

 

Hol zajlott a forgatás?

Szolnokon. Ezúttal nem Géza jött Karvára, hanem mi mentünk hozzá. A pandémia végett eddig nem mozdulhattunk. Erős elképzelésünk volt a látványvilágot illetően, Géza otthon tudott megfelelő helyszíneket biztosítani.

Forgattunk egy hangulatos pincében, egy kosárlabdapályán és egy padlótól a plafonig fekete szobában, ahol kiválóan érvényesült a neonok fénye.

A trendi trap zenékben menő lett a vibe, ami egyfajta érzés, hangulat, egyre inkább nem a szöveg lesz a lényeg, hanem, hogy a látvány vigye el a nézőt valahová. A füstgépet és a LED lámpákat itthonról, Izsák Gábor, Bizsu barátom, a José LIVE együttes technikusának raktárából vittük, ahol minden hasonló kellék megtalálható. Mivel a Fordul az érem teljesen más, mint az eddigi dalaim voltak, új látványvilágot terveztünk a dalhoz.

Fénymásoltunk játékbankjegyet, ezer Josét, hiszen arról is rappelek, hogy jó pénz van manapság a politikában, közben hullnak a fejemre a bankjegyek a saját képemmel. Így figurázzuk ki ezt a jelenséget.

 

És akkor jöjjön az új klip

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Mennyit ér most ezer José?

Nem tudom. Háromezer forintba került a száz darab bankjegy nyomtatása, akkor egy bankjegy harminc forintot ér. (nevet) Igaz, azt is ráírtuk erre a játékpénzre, hogy minden az enyém. Ha minden az enyém lenne, befejeznénk végre a házunkat, amit évek óta felújítunk a menyasszonyommal.

 

José

 

Hol hallhatjuk majd először élőben a dalt?

Július 10-én, szombaton, Madaron lép fel a José LIVE zenekar.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Sipos Géza és Senkár Zsuzsa