Sztárokkal énekel duettet harmadik albumán – Reflektorfényben Mészáros Tamás

Sztárokkal énekel duettet harmadik albumán – Reflektorfényben Mészáros Tamás

Tévékből rádiókba mennek Szolnoki Péterrel előadott Szóljon egy dal című duettjük kapcsán. Két évig várt a dal, hogy most hangos siker legyen. A Keszegfalváról indult Mészáros Tamás énekes a Magyarock Dalszínház színpadán is remekül érzi magát. Eddigi pályájáról, szerepeiről, készülő harmadik albumáról beszélgettünk.

 

Hol vagy otthon? Budapesten? Keszegfalván?

Budapesten élek a párommal, aki szintén ebben a szakmában dolgozik, mert színésznő. Havonta egyszer-kétszer van időm hazalátogatni szülőfalumba, Keszegfalvára. Dél-Komáromba próbálni járok, a Magyarock Dalszínházzal járjuk az országot, tizenhat előadásban szerepelek, persze nem mindegyik van repertoáron. A színészkedés mellett a szólókarrierem is fut.

 

Hova mész először Keszegfalván?

Megvan még a gyermekszobám.

Az Itthon vagyok című dalom arról szól, hogy bárhova mész, bárhol jársz a nagyvilágban, jó, ha van olyan hely, ahol igazán otthon lehetsz. Elmondhatom, hogy nekem több ilyen helyem van.

 

Mészáros Tamás

 

Kisbér lehet az egyik. Az ottani zenei szakemberek fedeztek fel.

Kisbéren készülnek a dalaim Pécsváradi Zoltán barátom stúdiójában, a boszorkánykonyhában, ahogy egymás között hívjuk. Pécsváradi Zoltán zeneszerző, szövegíró, zenei producer, Velena István kőhídgyarmati zeneszerző, szövegíró, Bíró László gitáros, stúdiózenész, Pratsler István zeneszerző, szövegíró és jómagam alkotói közösséget, ötös fogatot alkotunk, amely mindig egyfelé húz. Pécsváradi Zoltán a Tehetség A Tét tehetségkutató zsűritagja volt ideát. Éppen tíz éve nyertem meg a versenyt énekes kategóriában. Keszeli Szabó Márta gútai énekesnővel a kisbéri stúdióban vettük fel a karácsonyi dalunkat, akkor kezdődött a barátságunk Zolival.

2013-ban ültünk le, hogy megfejtsük, ki is az a Mészáros Tamás, mit gondol a világról, és amennyiben komolyan gondolom, érdemes lenne hosszú távon is együtt dolgoznunk.

 

Ki az a Mészáros Tamás?

Jó úton haladok, hogy megtaláljam önmagam, és hogy mit szeretnék közölni a közönséggel. Februárban múltam harminc éves. Jókai Mór születésnapján, február 18-án születtem.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Hirtelen a Zoomolj rám és a Jótündér című dalaid ugornak be, azokat játssza szüntelenül a Forrás Rádió. Oda könnyű volt bejutni?

Úgy gondolom, a tehetség mindig utat tör magának, és egy idő után az ember elébe jönnek bizonyos dolgok. Szerencsére azóta több rádió és televízió bemutatta már a dalaimat, videoklipjeimet.

 

Azért nem árt, ha a producer is elkísér a stúdióba.

Egy idő után megtanultam önjáróként menedzselni magam.

Olyan nyitott és nyílt világot élünk, hogy nemcsak előadónak kell lenni, hanem producernek vagy menedzsernek is.

Így tudom a legügyesebben elérni a saját céljaimat. Itt vagyok, ezt tudom, és ha becsukják az ajtót, be kell mászni az ablakon.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Hogyan jutottál odáig a Magyarock Dalszínházban, hogy nem csak szerepelsz, hanem te adod el az előadásokat?

Kétezer-tizenhat volt az én évem. Akkor rendezték a Kárpátok Szépe szépségversenyt, amelynek a hangja lehettem, arra készült két dal, akkor jelent meg a második lemezem, akkor találkoztam Szolnoki Péterrel és akkor hívott fel Vizeli Csaba, a Magyarorck Dalszínház vezetője, hogy szerepeljek a Tata 1956 című rockoperában. Az azóta eltelt öt év alatt sok szép szerepem volt. Jerry Lee Lewist alakítom a Made in Hungáriában, Grabowskit a Macskafogóban, Varga Pétert, a főszereplőt a Szép nyári napban. Szerepelek a Jókai Mór művéből készült Szeretve mind a vérpadig című produkcióban, amelyet a Lázár Ervin Program keretében hamarosan fiataloknak játszunk majd Dél-Komáromban. A Fehérlaposok című előadásunkból pedig az ősz folyamán filmet forgat Koltay Gábor filmrendező. Menet közben Vizeli Csaba is felfigyelt a menedzseri képességeimre, és a szereplés mellett az előadások menedzselésében is fontos feladatokat bíz rám.

 

Ehhez az kellett, hogy jó időben, jó emberekkel találkozz?

Hiszek a sorsszerűségben. Nincsenek véletlenek, minden okkal történik. Nem mindenki ismeri ezt fel, de ha nyitott szemmel jársz a világban, megtalálnak a lehetőségek.

 

Mészáros Tamás

 

Most új albumra készülsz.

Évente kijött egy-egy új számom és születtek új dalok is, tizenöt-tizenhat szerzemény szerepel majd az albumon. A Nem tudhatod még duett lesz Szíj Melindával, a Szóljon egy dal pedig Szolnoki Péterrel.

Nagy Bon-Bon rajongó vagyok. Szentpéteren találkoztunk öt éve, ahol én is felléptem, ők voltak a meglepetésvendég. A koncert után dedikáltattam az akkor megjelent Mindig úton című könyvüket és adtam Péternek a második albumomból. Néhány nap múlva felhívott, hogy a hatodik szám tetszik neki a legjobban. Ez a Minden most indult el című lassú dalom volt, amelyet sok ifjú pár választ első számnak a lakodalmában. Három év múlva már a Szóljon egy dal című duetten dolgoztunk Duba Gáborral, a Bon-Bon együttes állandó szövegírójával. Arról szól a dal, hogy nem számítanak a határok, mert a zene és a dal mindenkit összeköt. Olyan ismerőseink, művészbarátaink szerepelnek a videóklipben, akik ugyan Magyarországon élnek, de valamelyik felmenőjük nem teljesen magyar. Az új albumom a tervek szerint november elején fog megjelenni. Néhány szó lesz a címe. Az első lemezemen szerepelt ez a dal, de most újragondoltuk akusztikusabb verzióban. Már tudom, hogy melyik zenészekkel működöm majd együtt.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ha felhívod őket, tudják, hogy ki az a Mészáros Tamás, és hogy tíz éve vagy a popszakmában.

Szerencsére egyre többen hallottak rólam. Tudják, hogy itt ez a dal, amit a Szolnoki Péterrel az a felvidéki színész srác énekel. Már a szakma is számon tartja, hogy megszületett ez a produkció.

Számomra sosem a saját szerepem volt a fontos, hanem azok a gondolatok, amiket megfogalmaztunk a dalok kapcsán. Hogy azok megfelelőképpen jussanak el a megfelelő közönséghez.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és Mészáros Tamás archívuma