Nagy Ildikó szerelmes hangjegyei – Megjelent Tamburilda új dala, a Kimosnám a szíved

Nagy Ildikó szerelmes hangjegyei – Megjelent Tamburilda új dala, a Kimosnám a szíved

Játsszuk el című első dala az álkapcsolatokról szól, az Egy vándor szív meséje című dalában az igazi megtalálásáról, a belső útkeresésről énekel. A Beöltöztem a partnernek való megfelelési kényszerről mesél. A Komáromból indult, tamburájával hódító Nagy Ildikó dalszerző, előadó, vagyis Tamburilda most megint a szerelemről énekel.

 

Miről szól a negyedik dalod?

Akik ismernek, tudják, az eddigi életem során már többször is előfordult, hogy párkapcsolatban próbáltam valakit megjavítani, megmenteni, erre utal a „Kimosnám a szíved” kifejezés. Ez azonban legtöbbször csak filmekben szokott a nőknek sikerülni, amibe már (remélhetőleg) bele is nyugodtam.

Egy párkapcsolat ugyanis hosszú távon akkor működhet, ha olyannak szeretek valakit, amilyennek megismertem, nem pedig amilyenné formálni próbáltam. Ez a dalom lényegében a „mentőangyal” időszakom lezárása.

 

Úgy tűnik, szándék, hogy eddig csak a párkapcsolatokról énekeltél. Ez a téma foglalkoztat leginkább?

Több témában is írok dalokat (például gyermekkori jó és rossz emlékek, személyiségfejlődés, álmok, élet, magány, halál), de részben mindegyikben említésre kerül a párkapcsolat, mert úgy gondolom, hogy ez az a tényező, amely az életünk összes többi részét, területét mindig komolyan befolyásolja.

 

Tamburilda

 

Mi adta a Kimosnám a szíved apropóját?

Egy Laura nevű kedves zenész barátnőmmel sétáltunk haza egy karaokebárból.

Éppen a megmenteni kívánt férfiakról beszélgettünk, amikor elhaladtunk egy mosoda mellett. Akkor jelentettem ki, hogy bizony, mindkettőnk életében van néhány ember, akikre nagyon ráférne, hogy kimossuk a szívét. Akkor még nem tudtam, hogy erről dalt fogok írni, de másnap már meg is született az alapelképzelés.

 

Kik voltak az alkotótársaid a dal és a Vízkeresztkor megjelent videoklip megszületésében?

Nagyon örülök, ha azt a visszajelzést kapom másoktól, hogy eddig ezt a dalomat kedvelik a legjobban.

Ez az első olyan dal, amelyben nemcsak szövegíró vagyok, hanem zeneszerzőként is tevékenykedtem.

Az ének-és tamburadallamokat én írtam, a kíséretet és hangszerelést pedig Pál Zoltán szerzőtársamnak köszönhetem. A keverést, mixinget és masteringet Kovács Gergő „DZSÍ” készítette, aki a producerkedés mellett ismert rapper és énekes. A videoklipet szintén DZSÍ-nek és Gábor Bencének, a dal és a klip megjelenését pedig az X Production nevű cégnek köszönhetem.

 

Ki az a lány, akivel sétáltok a klipben? Hol és hogyan találkoztatok?

Amarú egy Budapesten élő, ecuadori származású festő lány, akit nemrég egy zenei esten ismertem meg, közös ismerősök jóvoltából. Szakmai dolgokról beszélgettünk éppen, amikor megkérdeztem, lenne-e kedve szerepelni az egyik klipemben. Nagyon örültem, hogy igent mondott.

Valószínűleg majd több klipemben is megjelennek egyes barátaim és barátnőim.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Mennyi visszajelzés érkezik a videoklipjeidre? Hogyan tartod a kapcsolatot a kitartó rajongókkal?

A Youtube mellett követhető vagyok a Facebookon, az Instagramon és a TikTokon is. Hogy mennyi visszajelzés érkezik, az változó, de mindig nagyon örülök, ha azt látom, hogy van, akinek tényleg tetszik, hogy valami újat csinálok. Vannak, akik viszont támadnak amiatt, hogy korszerűsíteni szeretnék egy népi hangszert.

 

Elsőszámú kritikusod mégis – gondolom – édesanyád, aki a médiában dolgozik, ahová te is készülsz. Tetszenek neki a dalaid? Ad tanácsokat, hogy miről szóljanak a következő dalok?

Előfordul, hogy felolvasom a szövegeimet édesanyámnak. Általában pozitív visszajelzést kapok, de őszintén megmondja azt is, ha valami nem tetszik neki.

Kissé keményfejű ember (KOS) vagyok, szeretem a saját elhatározásaimat követni, de azért néha befolyásolható vagyok.

 

Miről vagy kiről szól majd a következő Tamburilda-szerzemény?

Általában minden eddigi dalom az eddig megélt tapasztalataimról szól, nem pedig egy-egy konkrét személyről (gondolok itt most a szerelmi dalokra is).

Nem egy lányt ismertem meg életem során, aki kívülről gyönyörű, és látszólag mindenki őt akarja, belül mégis nagyon komolyan szenved, mert úgy érzi, hogy nincs senki, aki a lelke miatt szeretné igazán. Ilyen lányról szól majd A legszebb lány.

 

Tamburilda

 

A modell karriered hol tart?

Alkalmanként vállalok egy-két fotózást, de úgy döntöttem, egy ideig mindenképpen teljes gőzzel a zenélésre szeretnék koncentrálni.

 

Igaz a hír, hogy hamarosan feltűnsz majd a TV2 Csoport Zenebutik csatornája Szerelmes hangjegyek című műsorában?

Igen, igaz. Pontos időpontot még nem kaptam, de legutóbb azt mondták, hogy majd februárban sugározzák a műsort, amelyben két dalt (Beöltöztem, A legszebb lány) énekelek.

 

Mikor látunk majd színpadon? És a Felvidéken mikor lesz Tamburilda-koncert?

Ha innen számítva megjelenik a világhálón legalább tíz dalom, szerintem akkor már vállalni fogok Tamburilda-koncerteket.

 

Tavaly tavasztól összegyűlt már egy féllemeznyi anyag. Mikor vehetjük majd kezünkbe az első cédédet?

A háttérben több dal is készül folyamatosan. Egyesével tervezem azokat kiadni, mert a menedzserek, akikhez eddig szakmailag közöm volt, ezt javasolták nekem és további kezdő előadóknak is. Ekképp talán könnyebb elérni azt, hogy minden dal eljusson az emberekhez, s azokat alaposabban megismerhessék.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Tamburilda albuma