Megújult az endorfin – egy angol dallal is meglepték a rajongókat

Megújult az endorfin – egy angol dallal is meglepték a rajongókat

A rozsnyói endorfin az évek alatt folyamatos változásban van. Egy biztos pont Papp Viki, a formáció énekesnője, dalszerzője, aki elárulta, hogy az új évet ismét új felállásban kezdik meg.

„Két új tagunk Polgáry Nándor és Gebe Miro. A zenekar még kora ősszel meghirdette a betöltetlen gitáros pozíciót, melynek köszönhetően alkalmunk volt megismerkedni új emberekkel.

Nagyszerű érzés volt, hogy nem csupán sikerült betölteni, eme pár hónapig tátongó hiányérzetet, melyet az elektromos gitár dögös hangzása jelentett, hanem az elképzelésünkhöz legközelebb álló hangzásvilágot is megtaláltuk.

Miután már majdnem “hivatalosan is” Nándira esett a választásunk, egy apróhirdetésnek köszönhetően megtudtam, hogy Miro (akit egyébként már évek óta ismerek) elárverezte a gitárerősítőit, korábbi zenekarával mostanság keveset zenélnek. Így lett egy “titkos”, gyors próbánk még vele is. Nem tudtunk dönteni, mindkettejüket akartuk. Aztán jött a felismerés, hogy tulajdonképpen talán nem is kell döntenünk...

Érdekesség, hogy mindkettejüknél a balkéz dominál - nálam ez valamiért megmagyarázhatatlanul külön szimpatikus.” - mondta Viki.

 

endorfin

 

A formáció így újra öttagúvá nőtte ki magát. Nándi amióta az eszét tudja a zenével foglalkozik. „Klasszikus zongorát tanultam, de mindig is a gitár volt az a hangszer amely a legjobban elbűvölt. Így a zongorázás mellett autodidakta módon sajátítottam el a gitár játékot. Játszottam egy pár formációban, foglalkozom zeneírással is, és néha feltöltök valamilyen zenei szösszenetet a Youtube csatornámra is.”

Mirot a Labyrint együttesből is ismerhetjük, melynek 2012-től volt a gitárosa. „Picit konyítok a basszushoz meg a zongorához, valamivel többet a dobokhoz. Félévet jártam zenesuliba, de mivel nem tanultam sokat, otthagytam, s otthon képeztem magam.”

 

endorfin

 

Az új tagokkal új hangszerek is színre lépnek a zenekarban. „A koncepciónk az lenne (az esetek nagy részében), hogy Nándi játszana a harmóniákat, s díszítené egyes dalokat vokálokkal, Miro pedig a szólókért lenne felelős, és az analóg szintetizátor hangzásáért.

A szintit egyébként egy konkrét ötlet megvalósítása miatt szereztük be, de izgalmas, hogy kéz alatt van.” - tette hozzá Viki.

Mindezek örömére egy új dalt is közzé tettet az év indításához az endorfin, ami igazi meglepetés lett, hisz angol nyelven énekelnek. „A barefoot dance még 2019-ben született, együltében megírattatott - a Gombaszögi Nyári Tábort követő hétfőn. Nem volt szándék, nem volt tervben, hogy angol legyen. Most először kapott el az ihlet angol sorokkal. A dal rögzítésére Szabó Gila Ádámot kértük meg, aki egyben elvállalta az alkalmi gitáros pozíciót. Örök hála!” - árulta el az énekesnő, és hozzátette

„a túlzottan szemérmes emberek megbotránkozhatnak egy-két sor fölött.”

 

 

Remélhetőleg 2022-ben szabad utat kap a kultúra (még ha korlátozásokkal is), így már lehet tervezni az évet. „Szeretnénk egy kicsit leporolni a régebbi dalaink, az újakkal pedig ősszel ismét stúdióba vonulni.

Imádnánk, ha idén többet koncertezhetnénk, tele vagyunk új energiával, pozitív rezgésekkel.

Eddig csak a július 2. foglalt, amikor is egy ökofesztiválon zenélünk Kassától nem messze (Nature Festival 2022), tehát örömmel fogadjuk a koncertfelkéréseket az év többi napjára.”

Itt keressétek a zenekart!

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: endorfin archívum