Vadonatúj José-dal is szerepel a jótékonysági koncerten, a Rockmisszió pedig duplázik

Vadonatúj José-dal is szerepel a jótékonysági koncerten, a Rockmisszió pedig duplázik

A kárpátaljai magyarok javára ajánlotta fel április 22-ei, pénteki gútai koncertje teljes bevételét a bátorkeszi Rockmisszió és a komáromi José LIVE! A pénzt a MagyarOK Polgári Társulás segítségével juttatják el kárpátaljai lelkészekhez. A Rockmisszió másnap, április 23-án Szímő művelődési házába szervezett több, mint hat órás megakoncertet, a háborútól szenvedők megsegítésére, öt zenekar részvételével.

Lesz még nyár! - José és a Rockmisszió jótékonysági koncertje Gútán

„Fazekas Tibor, a néhai bátorkeszi Money Factor dobosa, a Rockmisszió zenekar frontembere vetette fel, hogy a Gútai Városi Művelődési Központban tartott koncert bevételét ajánljuk fel a kárpátaljai magyaroknak” – mondja José. –

„Azonnal az ötlet mellé álltunk a José LIVE! zenekarral, és azt is elhatároztuk, hogy a zenekar minden tagja belépőjegyet vált az eseményre, a zene mellett, ezzel is támogatva az ügyet”

– teszi hozzá a dalszerző, énekes, aki elmondása szerint olyan szervezetre bízta az összeg Kárpátaljára juttatását, amelyben megbízik. – „Feszty Zsoltot és Nagy Olivért, a MagyarOK Polgári Társulás vezetőit nagyon rendes embereknek ismertem meg, és láttam, hogy amióta ez a háború dúl, próbálnak segíteni a kárpátaljai magyaroknak” – indokolja a döntést.

 

José

 

„Volt sárospataki diáktársaim kárpátaljai lelkészek, és több kárpátaljai polgárt ismerek a 2005 óta rendszeresen megtartott Kárpát-medencei focitornákról. Az idén majd Komáromban lesz a vándorkupa következő állomása” – avat be Feszty Zsolt a MagyarOK PT egyik vezetője. –

„Éppen a háború kitörése előtti napon hívtam körbe ottani lelkész barátaimat, meglepett a nyugalmuk. Másnap pedig már bombázták Kijevet.

Azóta is tartjuk a kapcsolatot. Hozzájuk juttatjuk el a pénteki gútai koncert bevételét. Ők tudják, hogyan lehet a leghasznosabban felhasználni” – említi. Elmondja még, hogy Joséval kölcsönös a szimpátia közöttük. Az előadó fellépett már több általa szervezett rendezvényen, és bizonyára lesznek még közös dolgaik.

 

Rockmisszió

 

„Retkes János vállalkozó barátunk, a Felvidéki Szikvíz családi manufaktúra tulajdonosa többször járt a Kárpátalján. Azt mondta, segít eljuttatni Beregszász polgármesteréhez az adományokat, főképp tartós élelmiszert és gyógyszereket amelyeket az április 23-ai, szombati szímői koncertünk bevételéből vásárolunk meg. Mi pedig Matusek Roland zenésztársammal elmegyünk vele” – mondja Fazekas Tibor dobos, majd így folytatja – „A koncertnek olyan helyszínt kerestünk, ahol a közönség ülni és állni is tud, ezért esett a választásunk a szímői kultúrházra, amelyet Bób János polgármester ingyen adott ki az eseményre.

Este hattól fellépnek a párkányi No Para, az esztergomi – hetényi Rock & Roller, a dunaszerdahelyi Old Country Boys, azután a Rockmisszió, valamint az érsekújvári The Joint Venture Blues Band együttesek” – fejti ki a részleteket a zenész.

Jótékonysági koncert öt bandával Szimőn

„A cégben hárman vagyunk zenészek. Jómagam a Rockmisszió egyik gitárosa vagyok, fiam, Máté a másik gitáros, José pedig dalszerző, énekes. Mindig megbeszéljük a zenei dolgokat Joséval, és igyekszünk támogatni őt. Úgy érzem, a rocknak küldetése van, mi a zenekarral ezt a missziót vállaltuk. A fiam a legfiatalabb tagunk, a többiek, Sas Tibor énekes, Jobbágy Miklós billentyűs, Fazekas Tibor dobos, Domonkos Péter basszusgitáros

megéltünk már sok mindent a rockzene terén. Igazi időutazást kínálunk a koncertünkkel” – árulja el Matusek Roland, a Rockmisszió zenésze.

 

 

Április 22-én, pénteken este fél hétkor lesz kapunyitás a Gútai Városi Művelődési Központban. 19 órakor kezd a Rockmisszió, 21 órakor lép színpadra a José LIVE! zenekar, azaz Gál Sándor dobos, Kerekes Levente gitáros, Kosztolányi Péter billentyűs, Szabó Andor basszusgitáros és jómagam” – részletezi José. –

„A lesz még nyár című koncerten elhangzik az Ember legyél című vadonatúj dalom is, amelynek Gútán lesz a premierje. Abban bízom, hogy sok ember tartja hozzánk hasonlóan, fontosnak a kárpátaljai magyarok támogatását” – reménykedik az énekes.

 

José

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Fóti Dávid és archívum