Jubileumi estek, új műsor és dobos nevelő-koncertek – érdekességek a Deja vu házatáján (+VIDEÓ)

Jubileumi estek, új műsor és dobos nevelő-koncertek – érdekességek a Deja vu házatáján (+VIDEÓ)

A somorjai Deja vu együttes több mint húsz éve a felvidéki magyar zenei élet aktív részese, klubestjeikkel az ország számos pontján bemutatkoztak már.

Az idei évre több érdekességgel is készülnek, melyekről Strieženec Alexet, az együttes dobosát kérdeztük.

 

Már „újraindultatok”?

Még januárban. Ebben az évben már öt klubestet, bulit lejátszottunk, ami ebben a covidos időkben jó teljesítménynek számít.

 

Mennyire hátráltatott benneteket a járvány?

Mint bárki mást, alig kerültünk színpadra. Kétszer online is játszottunk, de hamar kiderült, az nem a mi műfajunk. A megkötések ellenére azért kitartóan gyakoroltunk, így készek vagyunk az aktívabb szereplésre.

Sokat dolgoztunk. Elkészült egy nevelő-koncertünk, amely a dobolás történetét dolgozza fel és egy beharangozó filmtrajler is készült hozzá. Mellette összehoztunk egy funk-jazz műsort, amelyet csupa ilyen stílusú szerzeményekből állítottunk össze.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Mivel találkozhat a közeljövőben a közönség a Deja Vu klubestjein?

Nemrég volt húszéves a Deja vu klub, de a jubileumi esteket el kellett halasztani, így szeretnénk ezeket most megvalósítani. Ebből az alkalomból a pozsonyi Magyar Intézet kiadott egy színes fotókkal bőven illusztrált brosúrát, amely feltérképezi a Deja vu klubestek húszéves történetét. Ezzel minden klublátogatót szívesen megajándékozunk.

Május 6-án bemutatjuk az új funk-jazz műsorunkat Somorján, mely eltér a sima klubestek repertoárjánál. Egyfajta örömzenét játszunk, egy kicsit magunknak (is) muzsikálunk.

Hamarosan elindítjuk a már említett nevelő műsorunkat, amelynek a címe: Ritmus térben és időben. Ez egy különleges produkció, amelyben az élő zenéken és a magyarázó szavak mellett megszólalnak korabeli hangszerek, és kivetítve sok fotó is illusztrálja a ritmus és a dobolás történetét a legrégebbi koroktól napjainkig.

 

Hogy néz ki a Deja vu tagsága mostanában?

Bár a húsz év alatt volt mozgás a bandában a tagság tekintetében, de ma már trióban játszunk, amelyet az alapító tagok alkotnak:

Kanik Tibi – gitár, ének,
Konrád Dodi – basszus, ének
és jómagam (Strieženec Alex) dobolok.

Viszont régi szokásunkhoz híven, szívesen hívunk vendégzenészeket, énekeseket a klubestekre.

 

Tehát legközelebb május 6-án, pénteken 20.00 órától a somorjai Sup Sup Music Clubban zenél a Deja vu vendégeikkel, Dada Vavríkovával (szaxofon) és Martin Müllerel (gitár). Dobos nevelő-koncertjük szintén Somorján debütál, május 21-én a Mozi Klubban mutatják be nyilvánosan.

Utána sem áll meg a szekér, újabb klubestek és nevelő-koncertek zajlanak majd. Mindemellett szívesen látják a felkéréseket, meghívásokat, a befogadó klubok jelentkezését is elérhetőségükön: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

EZ, ATEMPO.sk