Ahol egy lány püföli a dobokat – Már dolgozik saját számain a nagymegyeri Falltime

Ahol egy lány püföli a dobokat – Már dolgozik saját számain a nagymegyeri Falltime

Azon a nyári péntek estén megint tele volt muzsikával Komárom belvárosa. Néhány méterre a Klapka tértől ritmusával magával ragadott a hajdani Republic-sláger, a Szállj el, kismadár. „Soha ne gyere, ha most nem jössz!” Énekelte egy női hang. Így hát mentem… A #hashtagKN fesztivál színpadán a nagymegyeri Falltime zenélt. Fiatalok, élvezik, és a közönségnek is tetszett. Beszélgettünk egy kicsit, mielőtt hazafelé indultak.

 

Ki volt az ötletadó?

Baranyai Gergő gitáros: Három éve Kalmár Endre Félix barátommal alapítottuk a zenekart, közben volt néhány tagcsere. A nagymegyeri zeneiskola Sevens ifjúsági zenekarában kezdtük. Amikor annak vége lett, Endrével úgy döntöttünk, hogy mindenképpen folytatnánk.

Kalmár Endre Félix basszusgitáros: A Falltime a második zenekarom. Ebben a csapatban tanultam meg basszusgitározni, és azt, hogy milyen a színpadon állni. Gyakorlott zenészként kerültem a komáromi Selye János Gimnázium Pusztaszer zenekarába. Néhány hangosító cégnek is bedolgozom, így sok helyre eljutok az országban, látom nagyobb előadók koncertjeit. Tőlük is el lehet lesni egy-két apróságot. Ősztől harmadikos leszek a gimiben. Informatikus szeretnék lenni. A zene persze örökre megmarad. Gergővel most készítjük a Falltime facebook oldalát.

Köles Adrienn énekesnő: Óvónő vagyok. Gergő anyukája szervezett a zenekarba. Azzal hívott fel, hogy lenne-e kedvem a fiatalokkal zenélni. Szívesen vállaltam.

Soóky Eszter dobos: Négy éve dobolok, a bandában egy éve püfölöm a dobokat. Annak idején egy táborban ismerkedtem meg a hangszerrel, Varga Bálint tartott bemutatót, kipróbáltam. Egy évig Csintalan György volt a dobtanárom a zeneiskolában, majd Varga Bálint tanított dobolni három évig. Szeptember elsejétől a Hangszíntér művészeti szakgimnáziumba járok majd Bodajkra, dob szakra.

 

Falltime

 

Hogyan választjátok ki a dalokat?

Köles Adrienn: A nagyját Gergő. Az ötleteinket mindig beküldjük a chat-csoportunkba, és ezek közül választunk. Közös megegyezéssel kerülnek dalok a műsorba.

OTT VOLTUNK: A TriTon és a Falltime folytatta a koncertsorozatot a teraszok alatt (FOTÓ+VIDEÓ)

 

Mit mondanak a nézők a Falltime-bulik után?

Baranyai Gergő: Általában pozitívak a visszajelzések. Saját dalokat egyelőre még nem játszunk. Mindenképpen támogatnám, ha lassan arra is sorra kerülne. Szerintem az emberek el vannak „lustulva”, már az sikerélmény, ha tapsolnak.

Ha pedig valaki táncra perdül a színpad előtt, az olyan ritka, mint a női dobos, azaz a fehér holló.

Tavaly a nagymegyeri koncertünkön volt egy cseh úr, aki nagyon jól érezte magát. Tetszettek neki a magyar slágerek. Igaz, akkor talán már csehül sem tudott (nevet).

 

Falltime

 

Neves előadók átvett dalait dolgozzátok fel. Akárcsak a komáromi Pusztaszer. Miért?

Kalmár Endre Félix: Így a legegyszerűbb elindulni. Felszedjük a zenei tudást, amikor ez megvan, és jön valakinek egy nagyon jó ötlete dalra, már meg lehet oldani. Nálunk a szövegekkel van gond, a zenét bármikor megírnánk.

Baranyai Gergő: Több dalkezdeményezés is van. Az utóbbi időben Esztivel és egy-két barátunkkal megpróbálunk dalokat komponálni. Szövegek is vannak, de sokat kell még dolgozni ezekkel.

 

Falltime

 

Sok helyen koncerteztek mostanában?

Köles Adrienn: Az idén nyáron ez volt a harmadik fellépésünk. Egy Nagymegyerhez közeli faluban, Szilason voltunk gyermeknapon, zenéltük otthon, a Janiga József Zeneiskolában, azután jött a #hashtagKN. Legközelebb augusztus 21-én, vasárnap délután fél négykor lépünk fel Nagymegyeren, a 32. Szent István Napokon a termálfürdő sétányán, a szabadtéri színpadon. Szeptember 10-én, szombaton szintén Nagymegyeren, a Csemadok rendezvényén, a katolikus templom melletti zárdaudvarban, a szabadtéri színpadon muzsikálunk majd.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző