Segítenek a Stukker-fiúk! – Egy emberként döntött a támogatásról a társulat

Segítenek a Stukker-fiúk! – Egy emberként döntött a támogatásról a társulat

Április 28-án mutatta be az április 11-én elhunyt Görgey Gábor Kossuth-díjas író, költő, műfordító Komámasszony hol a stukker? című vígjátékát Hargitai Iván, a budapesti József Attila színház művészeti vezetője rendezésében a The Art művészeti ügynökség. Azóta tizenöt alkalommal játszották, többnyire teltházak előtt.

Béhr László, Béhr Márton, Melecsky Kristóf, Szebellai Dániel, Tóth Károly, a Stukker-fiúk most komáromi szlovák színjátszókon segítenének. Tóth Tibort, a The Art vezetőjét faggattuk.

 

Komámasszony hol a stukker?

 

„Éppen az előadást játszottuk valahol, amikor olvastuk Jozef Černek, a komáromi Dramaťák és Sloveskí rebeli nevű csoportok vezetője felhívását az interneten, amelyben segítséget kér a tevékenységük folytatásához, hiszen azt lassan lehetetlenné teszik az elszabadult energiaárak. A szereplő srácokkal szinte azonnal elhatároztuk, hogy segítünk. November 25-én este 19 órakor eljátsszuk az előadást a két említett együttes székhelyén, a komáromi Matica slovenská házában, és a teljes bevételt nekik adjuk” – tudatta a Jászai Mari-díjas színművész, hozzátéve a színházzal foglalkozó emberek egy hajóban eveznek, valamennyien a kultúráért teszik a dolgukat.

A stukker Komáromban is körbejár

„A Komámasszony előadásai kedvéért egyszerre vagyok szervező és technikus, díszletépítő és világosító, sőt, egyszer be is ugrottam a Cukit alakító Tóth Károly helyett” – részletezte.

 

Tóth Tibor

 

Tóth Tibor a Komáromi Jókai Színház 70. születésnapi évadában egy szerepre visszatért a színpadra. Barborkát, Franci egyik barátját alakítja František Langer Külváros című drámájában. „Jól ment a munka Martin Huba rendezővel. Eddig tíz komáromi rendezése közül kilencben szerepeltem. Előtte négy évig az osztályvezető tanárom volt a pozsonyi színművészetin. Barborka jó szerep.

Jubileumi rendezés a Komáromi Jókai Színház 70. évadának első bemutatója – jön a Külváros

Az egyik jelenetben hat krigli sört kell felvinnem egy lépcsőn. Meg sem kottyant! A próbákon üresek voltak a kriglik, az előadásra alkoholmentes sört öntöttek a poharakba”

– árulta el a színművész, aki Budapesten a Nemzeti Színházban is játszik, Wass Albert Tizenhárom almafa című darabjában, Vidnyánszky Attila rendezésében és a József Attila Színház hamarosan komáromi vendégszereplésre készülő Szibériai csárdás című produkciójában, amelyet Hargita Iván rendezett.

 

Tóth Tibor

 

„Ezeken kívül Petőfi-estre készülök, amelyhez a zenét Farnbauer Péter szerzi. Arany János balladáiból összeállított Tetemre hívás című zenés irodalmi összeállításom bekerült a Déryné Program országjáró alprogramjába.

És Grendel Lajos Bukott angyalok című művének hangoskönyv változatát is elkészíti a The Art a Kultminor támogatásával. Tavasszal pedig új premierünk lesz. Hamarosan elkezdjük próbálni Yasmina Reza Művészet című darabját, Hargitai Iván rendezésében” – tudatta végül Tóth Tibor színművész.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Dömötör Ede, Somogyi Tibor, Fóti Dávid