A közönség szeretete valóban „jól tart” - rock and roll ünnepek Fenyő Miklóssal (EXKLUZÍV INTERJÚ)

Szerelmi vágyódás, titkos üzenetekkel – itt az ipolysági Kingfishers új dala, a Kócos Árnyék (PREMIER)

Fenyő Ünnep után újabb Fenyő ünnepet ígér december 28-ára a nyárasdi sportcsarnokba Fenyő Miklós, a magyar rock and roll legendás előadóművésze. A jubiláló sztár hozza zenekarét, táncosait, hatalmas show várható. Kapható lesz Hetvenöt magyar népmese című új könyve is, amelyben 75 dal történetét meséli el az 500 közül.

Fenyő Miklós exkluzív interjút adott portálunknak, amelyből kiderül, mi az a PábiJubileum, figyeli-e Szandi pályafutását és az is, hogy mi lenne számára a legszebb karácsonyi ajándék.

 

Tavasszal volt hetvenöt éves, az egész évet végigénekelte. Hogy van? Mivel telnek a napjai?

Köszönöm a kérdést… Jól! És talán pont azért jól, mert végigénekeltem, sokat voltam színpadon,

így a közönség szeretete valóban „jól tart”, vagyis fiatalon!

Made in Hungaria - 75 éves Fenyő Miklós

 

A jubileumok éve az idei. Huszonötödik alkalommal lépett fel nyáron, a Margitszigeten, december 26-án lesz a 25. Fenyő ünnep Budapesten, a Bok csarnokban. De mi az PábiJubileum?

A Pábijubileum egy kedves kis szójáték, amely a 75-ös születésnapra született. Nálunk ez egy régi szleng volt, amikor nagyon örültünk vagy éppen lelkesedtünk… pábijubiii vagyis, amolyan hurrrááá féle.

 

https://www.youtube.com/watch?v=yEpqhuJn3hA

 

Szandi volt a vendége az idei turnén. Még azt a kislányt látta benne, akit annak idején felfedezett? Számított arra, hogy szinte töretlenül folytatja a karrierjét, s ilyen érett énekesnő lesz? Követte a pályáját?

Természetesen követtem, és követem a mai napig. Örülök, hogy ilyen szépen sikerült a karrierje, hiszen ezt láttam meg benne annak idején, és persze, bíztam is ebben az útban.

 

Úgy tudom, 75 éves jubileuma kapcsán egy könyv is született, A hetvenöt magyar népmese. 75 dal története az 500 közül. Kinek az ötlete volt, és meddig tartott megírni?

A könyv Erdős Laci, a koncertmenedzserem ötlete volt, a címet én adtam, így hát közös az alkotás öröme.

Sok régi emléket felidézett az írás, ami egyébként az utómunkákkal együtt több mint 3 hónapig tartott.

 

{facebook}https://www.facebook.com/koncertem/videos/1523422728156359{/facebook}

 

Tudom, hogy lehetetlent kérek, de három legkedvesebb dalának a történetét megosztja velünk?

Nem lehetetlen, de cserébe azt javaslom, olvassa el a 75 Magyar Népmesét, abból nem csak 3 hanem sokkal több történetet megismerhet. A könyv egyébként dedikált formában kapható lesz a december 28-ai nyárasdi koncerten is. Önnek pedig örömmel adok át egy példányt ajándékba!

 

Az idén megjelent egy dupla válogatáslemeze is, a Fenyő Gyöngye. Bizonyára nem véletlenül az Angyalföldi pálmafákkal zárul. Angyalföld még mindig a világ közepe az ön számára?

Természetesen, a szívemhez nőtt, és nem engedem el. A Szent István parkban nőttem fel, ami, ha nem is klasszikus Angyalföld, de 13. Kerület, és persze a rengeteg emlék és múlt odaköt ezer szállal.

 

https://www.youtube.com/watch?v=527fcfpTsYg

 

Végig tud menni a parkon, hogy ne rohanják meg rajongók? Milyen a kapcsolata a rajongókkal? Azt láttam a facebook oldalán egy fotón, hogy Miklós napra például elhalmozták ajándékokkal.

Szerencsére a mai napig érzem a rajongást, a szeretet ezernyi megnyilvánulását. Ezekre próbálok viszonzást adni a dalaimmal, a koncertekkel, a színpadról.

 

Mit szól ahhoz, hogy legismertebb musicalje, a Tasnádi Istvánnal írt Made in Hungária című zenés házibuli most éppen a József Attila Színházban tarol. És emlékszik-e még a Komáromi Jókai Színház előadásaira? Amelyben Puskás Peti volt Ricky és ön alakította Jerry Lee Lewist, a Jászai Mari-díjas Méhes László rendezésében, kilenc éve, 2013 nyarán.

A musicalek sikereinek nagyon örülök. A hosszú idő is mutatja, hogy örökérvényű darabokat sikerült alkotnunk akkori társaimmal. És természetesen emlékszem, sőt jó érzéssel gondolok vissza minden egyes előadásra.

 

Fenyő Miklós

 

Két nappal a jubileumi Fenyő Ünnep után, december 28-án, szerdán ismét tájainkon lép fel. Nyárasdon, a sportcsarnokban ad koncertet. Mi vár a közönségre?

A Fenyő Ünnep után, egy újabb Fenyő ünnep! Hiszen nem sokkal karácsony után, mindenkin ott marad az ünnep hangulata, és különösen fontossá válik a kikapcsolódás, a szórakozás. Ezért én is így készülök. És persze

külön öröm számomra, hosszú idő után, ismét a Felvidéken, ezúttal Nyárasdon léphetek fel! Őszintén várom a találkozást és izgalommal készülök. Ígérem, a hangulatra nem lesz panasz, mint ahogy a megszokott show-ra sem. Zenekar, táncosok, az elmaradhatatlan slágerek sokasága és persze, Jampik és Rock and roll minden mennyiségben!

Ünnepi Fenyő Miklós koncertshow Nyárasdon

 

Milyen lesz Fenyő Miklós karácsonya? Van-e titkos kívánsága? És lenne-e még olyan ajándék, amit nem kapott meg az élettől?

Izgalmas, hiszen készülök a Fenyő Ünnepre, nem sokkal később pedig Nyárasdra. Így izgalommal és próbákkal teli lesz. És hogy mi lenne a legnagyobb ajándék számomra?

Adja az ég, hogy még jó sokáig felmehessek a színpadra, elénekeljem a nagy kedvenceket és a közönség, a rajongók, úgy induljanak haza minden egyes koncert után, hogy… naaa, ez megint mekkora hangulat és hatalmas buli volt!!!

 

 

 Az ATEMPO.sk Fenyő Miklós nyárasdi koncertjének médiapartnere

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: maesteszinhaz.hu