„A legjobbkor jött a felkérés” – A Marcelházáról indult Tokár Gábor a Vad Fruttik új dobosa

„A legjobbkor jött a felkérés” – A Marcelházáról indult Tokár Gábor a Vad Fruttik új dobosa

Már gyakorolja a repertoárt a Marcelházáról származó Tokár Gábor, a Vad Fruttik új dobosa, hogy minden rendben menjen a zenekar idei első koncertjén, január 13-án, pénteken, Veszprémben. Azt mondja a 35 éves, Budapesten élő zenész, hogy eddigi zenei projektjeit sem hagyja abba. És továbbra is fellép majd szólóban a neves zeneszerző, zenei producer, hangdizájner, mint Ficture.

„November elején írt rám Likó Marci énekes, gitáros, a Vad Fruttik frontembere, hogy a zenekar jelentős átalakuláson megy keresztül, szükségük lenne egy szintetizátoros, szempleres, elektronikakezelő figurára, és rám gondoltak.

Ugyan szempleresként is tevékenykedem, de olyan zenekari szerepem, amelyben csak szintiket kezeltem volna, még nem volt. Kértem egy kis gondolkodási időt, azután organikusan úgy alakult, hogy végül dobosként álltam be a zenekarba” – kezdi a történetet Tokár Gábor, aki több mint 8 évig élt Pozsonyban, ahol kialakult szinte valamennyi zenei stílust érintő profi zenei karrierje.

 

 

„Jelenleg is fut egy nemzetközi projektem Zuzana Mikulcová énekesnővel, egy másik, a Gonsofus pedig Sasha Mamaevvel.

Amúgy a legjobbkor jött a Vad Fruttik felkérése. Pont akkor érkezett a megkeresés, amikor jönnie kellett” – avat be a zenész, akit egy próba szünetében értünk utol.

„Már nincs sok idő a Vad Fruttik idei első koncertjéig, ami január 13-án lesz Veszprémben. Adott egy negyven számos repertoár, amely magába foglalja a régi dalokat és az új számok közül is néhányat. Ezeket alakítjuk át a saját arculatunkra. A váltást követően mi, az új tagok hozzuk a magunk zenei világát, technikai fejlettségét. Nemcsak a hangszerünkkel foglalkozunk, hanem szélesebb spektrumban is tekintünk a zenére.

 

Vad Fruttik Tokár Gáborral

 

A december 13-án megjelent Elválaszt című Vad Fruttik-album valamennyi dalához készült videoklip, amelyek most naponta jelennek meg az együttes facebook oldalán. Ez radikálisan új megoldás. Ilyet még nem láttam, hogy valamennyi videoklip egyszerre lett kiadva, és ez nagyon imponáló.

Hozzájárul ahhoz a szellemiséghez, ami kibontakozóban van a zenekar körül” – sorolja a felvidéki dobos, aki azelőtt csak a Vad Fruttik néhány dalát ismerte, de nem követte a zenekar történetét.

 

 

„A magyarországi szcénának érintőlegesen természetesen a része voltam eddig is. A déli országok kivételével mindegyik európai országban dolgoztam zenei szempontból, beleértve Oroszországot és az USA-t is. A rockzene nagyon régóta az életem része, bár tény, hogy Miro Šmajda óta nem játszottam profi szinten kifejezetten rockzenét“ – fogalmaz a világot járt zenész.

 

 

És hogy mi lesz Ficture nevű projektjével, amely az élő dob és az elektronikus zene izgalmas egyvelege?

„A Ficture az alteregóm. Folyamatosan zajlik, fejlődik. Jut rá időm, mert a Vad Fruttikkal sem lesz évi kétszáz koncertünk. Nem feltétlenül az az igény, hogy minden nap valahol máshol játsszon az ember. Kész az új Ficture-album, jelenleg kiadóváltás van folyamatban” – közli Tokár Gábor, aki az idei évre jobb időket vár.

 

Tokár Gábor

 

„A pandémia alatt Komáromban volt egy stúdióm. Legutóbb karácsonykor voltam otthon. Az otthoniak már hozzászoktak, hogy szinte alig látnak” – zárja rövidre a Vad Fruttik zenekar új dobosa.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Anna Geprepten, Lékó Tamás és archívum