Szlovákiában ilyen még nem volt – Új videoklipet forgatott a Kiss Zenészek együttes (+VIDEÓ)

Szlovákiában ilyen még nem volt – Új videoklipet forgatott a Kiss Zenészek együttes (+VIDEÓ)

Szlovákiában egyedülálló videoklipet forgatott a Kiss Zenészek együttes, a szeredi Randal Group Stúdióban készülő, második lemeze, második dalához. A madarak árnya szövegét Hlavács Réka énekesnő írta. A nem mindennapi képi világú, február 26-án, vasárnap este bemutatásra kerülő klip ötletgazdája Kiss Kristóf, a formáció mentora.

Sztárok mellett Kiss Zenészeket támogat – Kiss Kristóf, Peter Cmorik magyar szerzőtársa és menedzsere (INTERJÚ)

„Egyetlen vágás sincs a klipben, a dal hossza alatt forgatta Csáky Mátyás operatőr és stábja. Ebben az esetben fontos volt, hogy lépésről lépésre, szóról szóra megtervezzünk mindent.

 

Kiss Zenészek - A madarak árnya

 

Hlavács Réka énekesnő megtanulta a dalszöveg minden szavát visszafelé.

Közben a forgatókönyvben leírt történetet időrendi sorrendben forgattuk. Utána mindezt megfordítottuk, a dal elölről megy, közben a néző mindent visszafelé lát a képeken. Ezáltal a dalszöveg időrendi sorrendben halad, viszont minden tevékenység hátulról előre látható.

Egy arcon felfelé folynak a vízcseppek, visszaszállnak a kézbe a szétszórt papírdarabkák, a léptek hátrafelé mennek. Olyan dolgok jöttek elő a forgatáson, amelyekre előtte nem is gondoltunk volna”

 

Kiss Zenészek - A madarak árnya

 

– magyarázza a zenei szakember, hozzátéve tudtával Szlovákiában ilyen videoklip még nem készült. A Kiss Zenészek tavalyi évzáróján, december 28-án határozták el, hogy megvalósítják a klipet. A forgatás január 29-én zajlott.

A Kiss Zenészek első klipje igazán szívhez szóló lett – Itt az Apámnak (VIDEÓ)

„Csáky Mátyás operatőr vállalta a képi világ megteremtését. Nehéz volt, mert pontosan be kellett tartani az időbeli sorrendet. Néha gondolkodni kellett, hova kell lépni, hogy a végén majd megfordítva miképp mutat a lépés.

Február utolsó vasárnapján, 26-án este 18 órakor lesz a klippremier” – jelzi Kiss Kristóf.

 

Kiss Zenészek - A madarak árnya

 

„Elképzeltem azt a pillanatot, hogy valaki ül egy tengerparton, nézi a naplementét. Ha lemegy a nap, eltűnik a madarak árnyéka. Erről a pillanatról szól a dal. Először úgy volt, hogy egy tóba megyek be a klipben, de nagyon hideg volt, maradtunk a kádnál” – avat be Hlavács Réka, a Kiss Zenészek énekesnője, aki élvezte, hogy megtanult mindent visszafelé énekelni. „Kristófék az alapot is megfordították, hogy arra énekeljem visszafelé a dalszöveget. Leírtam a szöveget.

Fura volt, mintha arabul vagy törökül beszéltem volna.

A sors iróniája, hogy a forgatás után néhány nappal találtam egy programot a neten, amely bemásolva azonnal megfordította volna a szavakat” – árulja el a komáromi Selye János Gimnázium 4. C osztályos diákja.

 

 

Hlavács Réka fájlalja, hogy a Kiss Zenészek ritkán tudnak próbálni. Csáky Máté hegedűs egyetemre járt, Benko Reinold Krisztián billentyűs Ipolyságon érettségizik, az ütőhangszeres Rusňák Sári már dolgozik, Böjtös Natália énekesnő Budapesten tanul, jómagam Komáromban érettségizek. Nehéz egyeztetni a dolgainkat.

Júliusban a Gombaszögi Nyári Táborban ismét találkozhat velünk a közönség. A koncerten természetesen, a Madarak árnya is elhangzik majd” – ígéri a végzős diáklány.

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Katona Kiss Réka