Tenor Tardoskeddről – Szikora Lucius egy éve a For You acapella tagja

Tenor Tardoskeddről – Szikora Lucius egy éve a For You acapella tagja

A magyar gyökerekkel rendelkező tardoskeddi Szikora Lucius végzős média szakos egyetemista. Gyermekkorától énekel. 17 évesen Dominika Mirgová turnéján lépett fel. 18 éves korában jelent meg a Sunflowers című dala, amelyen Mark Dann ismert fiatal zenei producerrel dolgozott. 2019-ben az első tíz között végzett az Európa 2 rádió Talent na maXXimum című tehetségkutatójában. Néhány hete jelent meg harmadik szerzeménye, a Waterfall. Egy éve pedig már a For You acapella tagja is.

„A nagymamám ››lájkolta‹‹ az I’ll Find You című dalom videoklipjét, és megosztotta a facebookon. Ennek alapján keresett meg Lantos Borbély Katalin a For You acapellából, hogy énekelhetnék a csapatban. Nagyon jó érzés volt. Találkoztam velük, énekeltünk közösen, azóta velük vagyok” – újságolja vidáman – „Imádom, hogy mindig remek a hangulat az együttesben. Jó itt lenni. A főiskola után is szeretnék reflektorfényben maradni” – teszi hozzá.

 

Szikora Lucius

 

Már ketten éneklik Lantos Borvély Katalinnal a magyar dalokat. „Több magyar dalunk van. A legújabb a Bagossy Brothers Company Olyan ő című dala. E mellett énekeljük a Petróleumlámpa című Omega-slágert, a Republictól A 67-es út című dalt, a Most múlik pontosan című slágert. Ezek a dalok nagyon tetszenek a közönségnek” – tudatja a fiatal tenor, akinek saját számai is vannak. A legutóbbi, Waterfall című szerzeménye néhány hete jelent meg. 32 ezren tekintették meg eddig a YouTube-on.

 

 

„Ez a harmadik dalom, és a második angol nyelven. Az első, 2021-ben megjelent Niekomu patriť című számot szlovákul éneklem. A Waterfall esetében egyszerű látványt akartunk a klipben, amelyet Bernie Halašiová rendezett, ugyanakkor meg akartuk mutatni a mély érzelmeket, amelyekről Martin Harich szövege szól. Ő írta az I’ll Find You című dalom szövegét is. Martinnal megtaláltuk az alkotói összhangot. A Waterfallt a For You acapella pozsonyi stúdiójában vettük fel. Milan Masiarik kollégám segített a keverésben” – sorolja, majd elárulja, tavaszi turnéra készül a For You acapella. Mostanában napokat töltenek a stúdióban.

 

For You

 

„Készül az ötödik, Hello című lemezünk, amely áprilisban jelenik meg. Szerepel rajta az Olyan ő teljes változata, hiszen a legnagyobb videó-megosztó oldalra eddig csak az egyperces változat került fel. Nagy kedvencem ez a dal, mert rengeteg érzelem van benne. Az együttesben bármelyikünk ajánlhat dalt. A legmenőbb slágerek közül válogatunk. Ha mindannyiunknak tetszik az ötlet, feldolgozzuk a dalt. Néha előfordul, hogy elvetjük az ötletet, és cserélni kell” – avat be a For You acapella titkaiba a 23 éves tardoskeddi énekes, akinek nagy álma, hogy egyszer saját albuma lesz.

 

{facebook}https://www.facebook.com/groupforyou/videos/786675519149399{/facebook}

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Michal Zahornacký és archívum