A viszonzatlan vágyról szól a Lolita – Itt az endorfin új klipje (PREMIER)

A viszonzatlan vágyról szól a Lolita – Itt az endorfin új klipje (PREMIER)

Március 8-án, szerdán, 18 órakor jelenik meg a rozsnyói endorfin zenekar Lolita című dala és az ahhoz készül videoklip. Papp Viki dalszövegíró, ritmusgitáros, szintetizátoros énekesnőt faggattuk a részletekről.

„Két éve írtam a szöveget, a dalt még tavalyelőtt októberben felvettük.

Ez az első dalunk, amelyben megszólal a szintetizátor.

Egy színházi ismerősünk ajánlotta fel, hogy szeretne velünk együttműködni, szívesen megrendezné következő videoklipünket. Mivel Szombathelyen lakik, és nyár óta nem találkoztunk, eléggé elhúzódott a projekt, nem jutottunk közös nevezőre. Itt volt az ideje, hogy cselekedjünk. Az októberi összpontosításunkon ötleteltünk, mi az, amit a tűréshatár enged, milyen képi keretek között mozoghatok. Januárban még vettünk fel vokálokat a dalhoz, azután elkészítettem a klip koncepcióját és meg is rendeztem” – sorolja a március elsejétől hivatásos fotósként működő énekesnő.

 

endorfin

 

Elmondja, a Lolita korábbi, Szapphó című daluk vonalán halad. –

„A viszonzatlan vágyról szól. Lolita csak játszik velünk, mégsem kaphatunk belőle, megmarad a plátói szerelem árnyékában” – tudatja sejtelmesen.

A forgatáson hárman is kameráztak, a fő felvételeket Tóth Viktor, az endorfin fotósa készítette. – „Egymást segítettük. Alacsony volt a költségvetés. Nem terveztem történetet. A klip vizuális képei csupán hatni akarnak, érzéseket kiváltani.

 

endorfin

 

Amikor elküldtem apunak a scriptet, hogy nyomtassa ki (mert nincs nyomtatóm), beleolvasott. Azután megkérdezte, ez kinek készül, ki a célközönség, mert elég morbid. El sem tudja képzelni, tetszik-e majd az embereknek, mert amit olvasott, az elég borzasztó. Erre annyit feleltem, akkor jó, mert máris hatott rá”

– nevet Viki, majd elárulja, az endorfin nem tétlenkedett az utóbbi időben, több új számot írtak. „Márciusban Szabó Ádám Gila stúdiójába vonulunk, Galántára. Három dalt rögzítünk, de van már negyedik is” – avat be.

 

De adig is nézzük és hallgassuk a legújabbat, a Lolitat:

 

Viki és a srácok, Ambrúzs Balázs dobos, Gebe Miro gitáros, Hranyó Ádám basszusgitáros, Polgáry Nándor gitáros novemberben koncertet adtak a Szlovák Rádió épületében, Pozsonyban. – „Így még nem szólt a gitárom, remek volt a hangosítás. Bárcsak ilyen lenne minden klubban, amerre fellépünk” – lelkendezik az énekesnő – A nemrég elhunyt Vasik János, a Pátria Rádió volt főszerkesztője kezdeményezte, hogy minden hónapban egy felvidéki zenekar játsszon a rádió épületében, cserébe megkaptuk volna a zenei anyagot és a stúdióbeszélgetés felvételét. Rövid életű kezdeményezés volt. János már fentről hallgat bennünket. Kiskorom óta ismertem őt. A feleségével igazgatták korábban az iskolát, ahol két évig tanítottam. A pozsonyi koncert után kijött velünk kávézni. Nem sejtettem, hogy utoljára beszélgetünk” – jegyzi meg szomorúan.

 

endorfin

 

Új cédé kiadását tervezi az idén az endorfin. – „Ez lesz az első lemez az új felállással. Az első albumunk még a hegedűs-cajonos, alternatív folk-rock formációban készült Ibos Bálinttal. Az új dalok között lesz egy pörgősebb, hála Ádámnak, egy ránk jellemző, és egy újabb hangvételű is.

Az idén találkozhattok velünk a Gombaszögi Nyári Táborban, a fORMA fESZTen Párkányban, augusztus 12-én pedig a Beatrice előzenekara leszünk Aggteleken” – sorolja Papp Viki, aki a többiekkel együtt nagyon várja új klipjük, a Lolita fogadtatását.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Tóth Viktor