Örömködés a bensőben – Dráfi Mátyás és Mokos Attila első mondatai díjaik átvétele után

Örömködés a bensőben – Dráfi Mátyás és Mokos Attila első mondatai díjaik átvétele után

Dráfi Mátyás Jászai Mari-Díjas, Érdemes Művész, a Komáromi Jókai Színház örökös tagja Kossuth-díjat, Mokos Attila színművész, a Komáromi Jókai Színház társulatának tagja Jászai Mari-díjat vehetett át március 14-én, Budapesten. Ma délelőtt szólítottuk meg őket, hogy elmondják első reakcióikat.

Dráfi Mátyás felvidéki színművész Kossuth-díjat kapott

Információink szerint Dráfi Mátyást a komáromi Kárpátia Sport Polgári Társulás, a dél-komáromi Endresz Csoport, a budapesti Emberi Méltóság Tanácsa, valamint Boráros Imre Kossuth-díjas színművész jelölték a Kossuth-díjra. – „Köszönöm nekik a jelölést!

Az utolsó napig nem hittem el, hogy Kossuth-díjat kapok, csak akkor, amikor a kezemben volt”

– vallotta be a színművész, aki tavaly novemberben ünnepelte 80. születésnapját.

OTT JÁRTUNK: Hajnal, alkony – A Hegedűs a háztetőn dalai foglalták keretbe a 80 éves Dráfi Mátyás köszöntését (FOTÓK)

„Emőke lányom kísért ki a Kossuth-díj átadására. Nem tudtam egyszerre megfogni a díjat, közben kezet adni.

Nagyon meghatódtam, az emóciók hatása alatt meghajolni is elfelejtettem a közönség felé. Azt hiszem, észrevette Novák Katalin köztársasági elnök asszony, hogy könny szökött a szemembe”

– avatott be Dráfi Mátyás, aki a mai napot Budapesten tölti, hiszen este a Kossuth-díjasok tiszteletére rendezett díszvacsorán vesz részt. – „A hétvégén pedig megyünk az unokámhoz, Emese lányom fiához, Grazba. Alig várom, hogy lássam egyéves dédunokámat!” – lelkendezett a Kossuth-díjas színművész.

 

Dráfi Mátyás

 

Mokos Attila színművész a Pesti Vigadóban vette át tegnap délután a Jászai Mari-díjat – „Megtisztelő, ünnepélyes, egy kicsit ugyan hosszú volt a díjkiosztó; rengeteg díjat adtak át, a végére maradtak a Jászai Mari-díjak. Az ember nem mindennap fordul meg egy olyan díszes helyen, mint a Pesti Vigadó. Felemelő érzés volt.

Nem egy díjat kaptam már, olyankor örül az ember, azután megy tovább az élet, mert így is kell lennie, de a Jászai Mari-díj melengeti a szívem és örömködés van a bensőmben”

– tudatta a színész, aki úgy tűnik, mostanában szárnyal a Komáromi Jókai Színház színpadán, a Külváros Bíró szerepében, vagy Kapitányként a Woyzeck-ben.

 

Mokos Attila

 

„Szerencsésnek érzem magam, mert a színpad és a film kiegészítik egymást, egyensúlyban tartanak: ha nem a színpadon, akkor a kamera előtt sikerül nagyobb feladatot kapnom és viszont.

Sosem panaszkodtam, nincs is rá okom. Rendben vagyok önmagammal és azokkal a feladatokkal, amik elérnek. Ami pedig nem ér el, az nem ér el” – fogalmazott.

Mokos Attila felvidéki színművész Jászai Mari-díjat kapott

A színész a jövő héten kezdi próbálni a Komáromi Jókai Színház Benkő Géza Stúdiószínpadán Herold Pinter Étellift című darabját, ami bohóctréfák nyelvén írt hétköznapi haláltánc. Szabó Viktor szíművész lesz a színpadi partnere az előadásban, amelyet a Jászai Mari-díjas Bagó Bertalan rendez. – „Örülök ennek a próbafolyamatnak! Szerintem jókat fogunk szórakozni és keresgélni.

Lehet, hogy néha majd egy kicsit kétségbe esünk, ha nem működik valami. Ha nem működik, rájövünk, miért nem működik, és végül egy jó előadás születik” – zárta mondandóját Mokos Attila Jászai Mari-díjas színművész.

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: Családi archívum és Szkárossy Zsuzsanna felvétele