A siker peremén az egykori Gimisztár – A Gombaszögi Nyári Tábor első fellépője a GHP

A siker peremén az egykori Gimisztár – A Gombaszögi Nyári Tábor első fellépője a GHP

Három királyhelmeci gimnazista tizenegy éve megnyert egy iskolai tehetségkutatót. Megszületett a GHP, azóta együtt vannak jóban rosszban. Még nem unjuk egymást, jelenti ki Nádasi Vivien énekesnő, nem csak a zene köt össze bennünket, egy kis család vagyunk. Úgy tűnik, egy évtized együtt zenélés után, az idei az áttörés éve lesz, a két nagylemezes együttes életében.

Holczreiter Tamással már azelőtt is írtunk szövegeket, rappeltünk bulikban.

2012 decemberében egyik ismerősünk, Fedor Barbara benevezett bennünket a tehetségkutatóba. Eldöntöttük, nem megyünk el, mert nem akarunk felsülni. Azután megnyertük a Gimisztárt” – nevet Matyi Alexander rapper.

 

GHP

 

„Akkor kezdődött az együttműködésünk. Hárman léptünk színpadra” – szólal meg Nádasi Vivien énekesnő. –

„Még le sem jöttünk a Gimisztár színpadáról, mellettünk termettek Zselinszky József és Szakszon Roland azzal, hogy nagyon tetszett nekik, amit csinálunk, adjunk ki egy albumot. 2013-ban elkészült A szakadék szélén című lemezünk.

Egyik buli jött a másik után. Vivien összehozott bennünket az FMD zenekarral, bevettük őket a GHP-ba. 2015-ben bekerültünk a budapesti Öröm a zene döntőjébe, ahol 600 zenekarból ötödikek lettünk. Ezen a rendezvényen futottak be korábban a Margaret Island, a Fatal Error és mások. Mi pedig hazajöttünk, és készültünk az érettségire” – idézi fel Alexander.

 

GHP

 

„Azután mindhárman főiskolára mentünk, nehéz volt egyeztetni a próbákat, két év szünet következett. Tomi aneszteziológus lett, Alexander és jómagam a szociális területen helyezkedtünk el. A speciális iskola tanárnője vagyok” – meséli Vivien.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Miközben videoklipjeik milliós nézettséget produkáltak, ők és a dalaik maradtak Kelet-Szlovákiában. –

„Sok ember működik körülöttünk, mégis van egy fal, amin nem tudunk áttörni. A Többszáz álomból eddig az egyetlen dalunk, amely eljutott a szélesebb magyarországi közönséghez.

Mindent önerőből csinálunk, nincs elég pénzünk, hogy fizessünk a megjelenésekért. Kapcsolatok kellenének, egy olyan emberre van szükségünk, aki otthonosan mozog a magyarországi pop világában, és ezáltal segíti a munkásságunkat” – sorolja Alexander. Vivien hozzáteszi, sokan ígértek nekik sokfélét, a szavak, szavak maradtak.

 

GHP

 

„Nem ebből akarunk meggazdagodni. Azt szeretnénk, ha minél több emberhez eljutna a zenénk, ami rap is, hip-hop is, pop is.

Ezekben a stílusokban működünk. A zenei alapjainkat Dan Sparks, vagyis Nagy Zsolt Viktor, a fiatal kora ellenére ismert és elismert producer szerzi” – tudatja Vivien.

 

GHP

 

A GHP tavaszi újdonsága a Hova tűnt az élet? című dal. – „Fél éve vettük fel, többször újraírtuk, tökéletesítettük, mert zenei téren maximalisták vagyunk. Amikor készen lett, felmentünk Budapestre Katona Zoltánhoz, leforgattuk a klipet, de valami hiányzott. Kubancsik Istvánnal írtunk egy forgatókönyvet, új jeleneteket vettünk fel. Elküldtük egy vágónak, aki szólt, az új részek nem passzolnak a korábban forgatott részekhez. Nem volt összhang a zene és a videó között. Arra jutottunk, hogy elvetjük a klipet, és kiadjuk a dalt” – avat be Alexander hozzátéve,

Dégner Lilla, a kassai Thália Színház színésznője is szerepel a klipben, amit nemsokára újraforgatnak és megjelentetnek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Közben elindult a Verzal feat Tarcali Klaudia projekt is. Verzal nem más, mint Matyi Alexander, Tarcali Kaludia pedig hatodik éve a barátnője. – „Saját dalaimat is kiadom hamarosan. A GHP már kialakított egy flow-t, a Verzal-daloknak teljesen más a hangulatuk. Azokba személyesebb dolgokat is beleviszek. Nem szeretném összekeverni a kettőt” – nyilatkozza a rapper.

 

GHP

 

Július 11-én, kedden, este 19 órakor a GHP adja az idei Gombaszögi Nyári Tábor első koncertjét a Szifon Színpadon. – „Élő produkciót viszünk. Orosz Márk dobos, Feke Ádám gitáros és DJ Zselinszky lépnek fel velünk.

Tavaly jelent meg a 4:14 című második lemezünk, arról is játszunk majd dalokat, a régi sikerek mellett” – informál Alexander, és közli, az idén 8 új GHP-dal jelenik meg. – „Az egyik dal címe Játék, a másiké Velem van a baj, a harmadiké Ide húz a szív. Szóval, élünk és dolgozunk.

Készítjük a harmadik nagylemezt. A YouTube-on megtekinthető a FelHang című műsor tavaly nyáron velünk készült része, a napokban szólított meg bennünket Puha József zenei szerkesztő a Pátria Rádióból. Reméljük, ezen a tavaszon valami elindul” – jegyzi meg búcsúzóul Matyi Alexander.

 

GHP

 

BÁJ, ATEMPO.sk
Fotó: VF PhotoStudio, Aakvil Photographer