A Komáromi Jókai Színház műszakosa a Ladánybene 27 gútai billentyűse (+VIDEÓ)

A Komáromi Jókai Színház műszakosa a Ladánybene 27 gútai billentyűse (+VIDEÓ)

Öt éve a Ladánybene 27 billentyűse a gútai Fűri Tamás. Az ottani Kis-Duna Menti Rockszínház énekese a Boots Bross reggae bandában bűvölte a billentyűket, majd a Riddim Colony, később a Copy Con zenésze lett. 2019 elején hagyta ott Pintér Gábor formációját, a Ladánybene 27 végett. November óta díszletet épít és bont a Komáromi Jókai Színházban. A zenélést nem adta fel.

 

 

„Régóta a színház az életem, jött egy lehetőség, én pedig megragadtam” – mesélte portálunknak a Táncórák egyik előadása előtt, a kulisszák mögött. – „Már egy évtizede szerepelek a gútai Kis-Duna Menti Rockszínház produkcióiban. Legutóbb Adamis Anna dalait adtuk elő, amikor a Gútai Városi Művelődési Központ felvette a legenda nevét. Nagy örömömre, nekem jutott az Álomarcú lány című dal. Nagy megtiszteltetés volt Adamis Anna előtt énekelni. 2012-től járok Budapestre zenélni. A reggae a kedvenc műfajom” – sorolta a negyvenes éveiben járó zenész, akit a szakmában Lumbi néven ismernek.

 

Füri Tamás

 

2019-ben Hertelendi Anna dobossal a Copy Con zenekarból a Ladánybene 27-hez igazoltak. „Két saját dalt jegyzek a zenekarban, a Mondd, mire vársz és a Hófehér című számokat. Amikor bejelentettem a Ladánybene egyik próbáján, hogy a színház műszaki csapatába megyek, mindenki örült. Annak már nem annyira, hogy több próbán nem tudtam ott lenni az itteni munka miatt. De ez majd szépen kialakul, mindkét fél nyitott az egyeztetésre” – tudatta.

 

 

A műszaki csapat gyorsan befogadta. „Remek srácok! Van úgy, hogy egész nap poénkodunk. Jól érzem magam közöttük” – jegyezte meg. Felesége és elsős középiskolás lánya, Tamara mindenben támogatják. „Hobbiból saját tervezésű pólókat nyomtatok otthoni kis műhelyemben, én vagyok az L-Decor. Ha valaki kész grafikával vagy fényképpel érkezik, azt is vállalom” – árulta el Lumbi.

 

Füri Tamás

 

A színházban nem tudott úgy elmenni a zongora mellett, hogy ne zenéljen. „Amint megláttam, felnyitottam, és a billentyűkre helyeztem az ujjaimat. Azóta naponta zongorázom, ha csak pár percet is. A zeneiskolát annak idején otthagytam, de most újra járok, mert konzervatóriumba készülök. Farkas Pál a mesterem. Az alapokra összpontosítunk. A Ladánybenében szólókat játszom, de fontos a klasszikus zenei tudás is. Meglehet, egyszer zenetanár leszek Gútán” – mosolygott Fűri Tamás, majd jelezte, szolgálatba kell lépnie. Kezdődött az előadás.

 

Füri Tamás

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző, Szécsényi Dóri, Szőke Richie és archívum