Alkotótársakból, szerelmesek – Keszegh Vivien és Vörös Zoltán Bence rockos románca

Alkotótársakból, szerelmesek – Keszegh Vivien és Vörös Zoltán Bence rockos románca

A zene hozta össze Keszegh Vivien énekesnőt és Vörös Zoltán Bence gitárost. Együtt írták az idén nyáron bemutatkozott csallóközaranyosi Excluded számait. Lebegek című daluk a híres videómegosztó portálon is megjelent. Majd a két harmadikos középiskolás fiatal is lebegni kezdett. Advent idején több koncertet adtak. Szilárd Danuta festőművésznő január 12-éig látogatható komáromi tárlatának megnyitóján találkoztunk, az ottani Csemadok székházban.

„Decemberben eddig nem sokat próbáltunk az Excludeddel, ám a téli szünetben együtt leszünk mind a négyen, Markovics Áron dobossal, Paulik Kevin Dávid basszusgitárossal, és ezerrel nyomjuk majd a rockot” – kezdte mosolyogva Vivien. „Most már fűtés is van a próbatermünkben, amely egy volt csallóközaranyosi fodrászszalon. Nem lehet többé kifogás, hogy megfagyunk. Inkább az a probléma, hogy izzadunk” – jegyezte meg nevetve Bence, majd elárulta, készülnek az új dalok. „Az egyik újdonságunk a Purgatórium lesz, a másik egy ballada, de annyira friss, hogy még nem érkeztünk címet adni a dalnak” – sorolta a rocker.

Így készül a rockzenekar – Az Excluded lebeg és próbál (+FOTÓK)

 

Keszegh Vivien és Vörös Zoltán Bence rockos románca

 

Októberben kezdték tervezni, hogy adventkor, duóban, karácsonyi dalokat adnak elő. „Három helyen léptünk fel. A Komáromi Munka Utcai Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában, Bence volt sulijában, Kisújfalun, a Karácsonyvárón és Szilárd Danuta tárlatnyitóján. A művésznő tervezte estélyit viselem. Nagyon szép darab” – húzta ki magát Vivien.

„Viviennek vannak szép ruhái, de eddig ez a legszebb, amit valaha láttam rajta” – vetette közbe Bence.

 

Keszegh Vivien és Vörös Zoltán Bence rockos románca

 

A rocker fiú és a rocker lány több hónapja egy párt alkot. „Egymás mellett találtuk meg a megoldást lényegében mindenre. Vivinek nem mindennapi a kisugárzása. Ez az, ami magához láncolt és megtart mellette” – vallotta be Bence. „Társat találtam Bencében. Ő a nyugodt erő, mindig hagy teret, hogy kibontakozhassak” – árulta el Vivien.

A Dunaszerdahelyen magántanuló Bence elmondta, ő szervezi az Excluded ügyeit, Vivien pedig keresztülviszi az akaratát a rockbandán. „Bevallom, nagyszájú csaj vagyok” – nevetett a Gútán tanuló diáklány, aki Renáta Záhorská énektanárnő növendéke a Komáromi Művészeti Alapiskolában.

 

Keszegh Vivien és Vörös Zoltán Bence rockos románca

 

„Bátorkeszin lakom, tagja vagyok a szomszéd faluban, Búcson működő Felvidéki Rockszínháznak, ahol Naňo Nimród, a Sabre zenekar frontembere, Cseh Benedek és Bruder Bettina a társaim. Nemrég a gútai Kis-Duna Menti Rockszínházban is felmerült a nevem az új szereplők között” – tudatta Vivien. „Két zenekarba is hívtak gitározni, a Habb együttesbe, illetve a José LIVE! zenekarba. A szívügyem az Excluded, és örökké az is marad. Ezt a másik két zenekarban is elmondtam” – jelentette ki Bence.

 

 

Keszegh Vivien nyugalmat, Vörös Zoltán Bence békét kíván karácsonyra és azt, hogy végre kipihenhessék magukat. „Szenteste hozzánk jön Bence, szilveszterkor én leszek náluk” – mondta Vivien. Hogy egy Bika és egy Kos valóban összeillenek-e, majd a jövő dönti el.

Most tele vannak tervekkel, zenékkel és dalszövegekkel. Úgy tűnik, jó év vár az Excluded zenekarra.

 

Excluded

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: a szerző és Balogh Réka, Tóth Boglárka