"Létkaland című lemezem az életemről szól" – Vadkerti Imre interjú

Létkaland című lemezem az életemről szól – Vadkerti Imre interjú

Az év végén ötezer ember előtt Koppány volt az István, a király koncertváltozatában, a győri Audi Arénában. Az idén szólólemeze jelenik meg. Tavasszal pedig ismét feltűnik majd a képernyőn Vadkerti Imre énekes, gitáros, a Kormorán együttes tagja. Interjúnkból az is kiderül, hol ad jótékonysági koncertet a hónap végén, akusztikus hangszereken muzsikáló zenekarával.

Hiszek a zene erejében - Vadkerti Imre, a Felvidék énekhangja

 

Milyen volt számodra 2023?

Remek év volt. Rengeteget koncerteztem szerte a Kárpát-medencében, itthon Kassától Pozsonyig és az anyaországban is. Az időm felét Magyarországon töltöttem.

December 30-án pedig ott volt az István, a király koncertváltozata, Feke Pál rendezésében, Győrött, az Audi Arénában. Teltház, azaz ötezer néző előtt lehettem Koppány. Kiváló közönség volt. Szétszedték a házat.

 

Szerinted mi a titka az István, a király negyven éve tartó sikerének?

Csoda történt 1983-ban! Nemzeti rockoperánk lett az István, a király. Folyamatosan játsszák. Nincs olyan dala, ami ne lenne sláger.

 

Vadkerti Imre

 

Az idén lemezed jelenik meg.

A dalokat már feljátszottuk, Fábián Zoli barátom keveri az anyagot Vácon. Tíz szám szerepel a lemezen, valamint a karácsony előtt megjelent A szeretet dala. Létkaland lesz az album címe, Szabó Leslie szerezte a lemez dalait, amelyek

az életemről szólnak. Bennük van a gyermekkorom, a hangszerek szeretete, nagyanyám háza, ahol rengeteg időt töltöttem kissrácként.

A Bárhol című dal a hazaszeretetről szól, többször előadtam már, és a Kócos kis álmokat is játszottuk karácsonykor. Három éve készül a lemez, még a covid alatt kezdtük. Úgymond szerencsénk volt ezzel az időszakkal, jutott elég idő rá. Utána több stúdióban vettük fel. A dobokat Komáromban, Farnbauer Péternél, a Fambi Stúdióban, az éneket Lippényi Gábor billentyűsnél, Cinkotán. Az utolsó csörrenésig minden élő hangszer a lemezen.

 

Vadkerti Imre

 

Kik a közreműködők?

Kovács Laci dobol, Rácz Csaba csellózik, Sipeki Zoltán gitározik, Zsoldos Tamás basszusgitározik, Lippényi Gábor és Szűts István zongoráznak, Sipos Dávid a fúvós, Tornóczi Tibi szájharmonikázik, Gáspár Álmos hegedül. Szabó Leslie, a szerző, vokálozik a cédén.

 

Mikor mutatjátok be?

Az év második felében. A dalok akusztikus változatát adjuk majd elő a koncerteken, de szeretnék legalább két olyan lemezbemutató koncertet, ahol valamennyi közreműködő zenész ott lesz a színpadon. Nehéz lesz az egyeztetés, mert Sipeki Zoltán Zorán állandó zenésze, Zsoldos Tomi Demjén Ferenccel és a Kormoránban is zenél.

Nagyon szeretném, hogy a koncerteken Bence fiam is hegedülne, mert remekül játszik a hangszeren.

 

 

A szeretet dala karácsony előtt klippel már megjelent a világhálón. Melyik dalhoz készül a következő videoklip?

Szívügyem a Bárhol című szám, az elcsatolt területekről szól. Úgy tervezem, hogy Erdélyben, a Kárpátalján, a Vajdaságban forgatunk majd. A második szívügyem a címadó Létkaland. Imádom! A cédé minden dala az életemről szól, így valamennyi kedves számomra.

 

Mi vár téged még az év első felében?

Tavasszal, egy másik anyaggal feltűnök majd a tévé képernyőjén, de erről többet, sajnos nem árulhatok el.

Azt azonban igen, hogy január 28-án, vasárnap 15 óra 30 perckor jótékonysági koncertet adunk Komáromban, a református templomban, a nagykeszi Reménység központ javára, mivel nyílik a női részlegük. A Vadkerti Imre Akusztik zenekarral muzsikálunk ott, Zsapka Attila gitározni, Szűts István zongorázni, Sipos Dávid szaxofonozni fognak, jómagam gitározom és énekelek majd. Január 20-án pedig Libádon, a Felvidéki magyar bálban is fellépek. 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András / ATEMPO.sk